Welpen – Home

welpenhome

 

Welkome bij de welpen! De welpen hebben elke zaterdag opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Airborne wandeltocht

Eindelijk kon het weer, de airborne wandeltocht lopen. Traditiegetrouw liepen wij die weer mee. 

De welpen liepen de 10 km, de scouts liepen de 15 en de explorers daagden zichzelf uit door de 25 km te gaan lopen. 


Welpenkamp zomer 2021

Dit jaar gingen de Welpen voor het eerst op een heus zomerkamp, maar in plaats van een ontspannen reis per vliegtuig strandde alle welpen op een onbewoond eiland. Aan de welpen de opdracht om een manier te vinden om van het eiland af te komen.

Tijdens de verschillende activiteiten konden de welpen stukken van de kaart vinden terwijl ze ook werkten om in leven te blijven op het eiland. De eerste avond werd er een smokkelspel gedaan waarbij er gefoerageerd moest worden op het eiland en eten gesmokkeld moest worden door de zee. Er lagen echter haaien op de loer die maar wat graag een lichaamsdeel lustten, gelukkig hebben alle welpen het er heelhuids afgebracht.

De dag daarna waren de welpen druk bezig om door een spinnenweb te kruipen om zo bij een ander deel van het eiland te komen. Als je het spinnenweb echter aanraakte, en het belletje afging, kwam de spin tevoorschijn om je op te eten. Dezelfde dag kon er, na het koken en afwassen, gesherkaand worden bij het kampvuur.

Na nog een nachtje lekker kamperen in de tent was het tijd voor de hike op dag drie die gelopen werd aan de hand van een schatkaart die de welpen hadden gevonden. Na lang zoeken, en een paar keer verkeerd lopen, kwamen de welpen aan op een vlakte waar ze de schat vonden en ze terug naar het kampterrein liepen.

Eenmaal terug bij het kamp werd de schat verdeeld. Later op de middag werd er ook geprobeerd om flessenpost te versturen door middel van een echte waterraket. De post kwam helaas niet ver, maar iedereen kreeg wel een gratis douche.

Aan het einde van de middag was er een barbecue en werd de laatste avond door sommigen doorgebracht met lang kletsen tot diep in de nacht voordat de volgende ochtend de welpen de boot (niet) vonden en terug konden varen naar huis.

Al met al een heerlijk kamp, waar we met z’n allen lekker konden spelen, afwassen en lanterfanteren.
Wanneer gaan we weer?


Wat is het heerlijk samen spelen

Vandaag mochten we weer heerlijk naar buiten! En wat was het een lekker weer om rond te rennen.

Helaas was er wel een te kort aan wc papier dus dat moest eerst netjes onderling verdeeld worden. Baloe had alleen niet verteld dat we daarna per gepakt stukje wc papier iets over onszelf moesten vertellen. Sommige kinderen moesten heel veel vertellen terwijl anderen alleen hun naam mochten zeggen

Daarna deden we ook nog een spel waarbij we in de knoop en uit de knoop raakten, en hebben we geoefend met onze concentratie vaardigheden met een stokkenspel. Ook werd er gestaan op en gevallen van krukjes tijdens de krukjes estafette. Na een lekker glas limo kwam de leiding er achter dat het eigenlijk al heel laat was en mochten we nog even vrij spelen. Een paar kinderen maakten vuur en anderen speelden met de bal.

Het was weer een leuke dag. Tot volgende week!


Opkomst spaghetti bouwen

Dit weekend gingen de welpen aan de slag als heuse aannemers. Met de hele groep hebben we gewerkt aan bouwwerken die, in plaats van steen en beton, gemaakt werden met pasta!

In kleine groepjes hebben alle welpen met behulp van lijmpistolen en spaghetti gewerkt aan hun eigen (droom)gebouw. Ondanks dat het lokaal, en iedereens handen, ontzettend plakkerig werden zijn er toch hele mooie kunstwerkjes uitgekomen!


Welpen installatie

Wat een drukke dag zaterdag. En sommigen waren nu toch wel zenuwachtig. Waarom? Nou we gingen installeren.

Maar eerst even openen. Dat verliep net zo chaotisch als anders, of toch niet. Nou ja het duurde gewoon even omdat sommigen van ons de jas voor die paar seconden niet uit wilden doen. Maar dat is toch gelukt en gelukkig na het openen mocht ‘ie ook weer gauw aan.

Daarna zijn we verdeeld in groepjes. Alle kinderen die geïnstalleerd zouden worden mochten vandaag een groepje kiezen. Dus hadden we vier groepjes. En toen kwam het. Ieder groepje ging de insignes voor een van de vier te installeren bij elkaar verdienen met opdrachten. Maar ieder groepje deed dat niet voor degene die bij hun in het groepje zat, maar voor een ander. Dat ging echt goed. Jullie hebben goed jullie best gedaan en voordat we het wisten konden we gaan installeren, maar niet voor dat we een beker limonade achterover hadden geslagen.

Binnen gingen we toen installeren. We zijn begonnen met Oe en die heeft daarna samen met Baloe Raksha en Rikki tikki tavi geïnstalleerd.

Oh, misschien moet ik dat hier even uitleggen, want het is namelijk zo dat er niet alleen vier kinderen geïnstalleerd werden, maar ook het grootste deel van de leiding.

Na het installeren van de leiding zijn we begonnen met het installeren van de vier nieuwe welpen, en de leiding was eerst, zodat alle leiding een van deze vier kon installeren.

En hoe zenuwachtig sommigen ook waren (en we gaan lekker niet vertellen wie dat waren) ging alles goed en zijn we als groep rijk zo samen met leiding en welpen.

En nadat alle plechtigheden voorbij waren hadden sommigen behoefte aan het afblazen van stoom en anderen even lekker rustig zitten en een spelletje pesten doen.

En dan is het alweer voorbij, tot volgende week.


Oudere posts »
Afmelden opkomst

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden

    Welpen agenda