Welpen

Welpen

De welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud die elke zaterdag onder begeleiding avonturen beleven bij Scouting. 

De welpen spelen en leren in het thema van Jungleboek en beleven spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen samen met hun leiding (de jungledieren Raksha, Marala en Oe) en vele andere jungledieren. Samen met de andere welpen ontdekken ze van alles over de natuur en de wereld om hen heen. De opkomsten zijn veelzijdig: zo leren de welpen onder andere routetechnieken, samenwerken in hun nest, omgaan met de natuur en elkaar, lekkere dingen koken en bakken, knopen leggen en pionieren. Daarnaast spelen de welpen veel in het bos en gaan we een aantal keer per jaar op kamp: twee keer in onze eigen blokhut en één keer in een blokhut van een andere scoutinggroep in de omgeving.

De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en de welpen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij scouting de ‘doorlopende leerlijn‘.

Dit mogen de welpen thuis vast niet

Dit mogen de welpen thuis vast niet

Vandaag met de welpen iets gedaan wat thuis totaal niet…

Welpen ontdekken het bos

Welpen ontdekken het bos

Dit weekend zijn we met de welpen het bos gaan…

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden