Welpen – Home

welpenhome

 

Welkome bij de welpen! De welpen hebben elke zaterdag opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Wat is het heerlijk samen spelen

Vandaag mochten we weer heerlijk naar buiten! En wat was het een lekker weer om rond te rennen.

Helaas was er wel een te kort aan wc papier dus dat moest eerst netjes onderling verdeeld worden. Baloe had alleen niet verteld dat we daarna per gepakt stukje wc papier iets over onszelf moesten vertellen. Sommige kinderen moesten heel veel vertellen terwijl anderen alleen hun naam mochten zeggen

Daarna deden we ook nog een spel waarbij we in de knoop en uit de knoop raakten, en hebben we geoefend met onze concentratie vaardigheden met een stokkenspel. Ook werd er gestaan op en gevallen van krukjes tijdens de krukjes estafette. Na een lekker glas limo kwam de leiding er achter dat het eigenlijk al heel laat was en mochten we nog even vrij spelen. Een paar kinderen maakten vuur en anderen speelden met de bal.

Het was weer een leuke dag. Tot volgende week!


Opkomst spaghetti bouwen

Dit weekend gingen de welpen aan de slag als heuse aannemers. Met de hele groep hebben we gewerkt aan bouwwerken die, in plaats van steen en beton, gemaakt werden met pasta!

In kleine groepjes hebben alle welpen met behulp van lijmpistolen en spaghetti gewerkt aan hun eigen (droom)gebouw. Ondanks dat het lokaal, en iedereens handen, ontzettend plakkerig werden zijn er toch hele mooie kunstwerkjes uitgekomen!


Welpen installatie

Wat een drukke dag zaterdag. En sommigen waren nu toch wel zenuwachtig. Waarom? Nou we gingen installeren.

Maar eerst even openen. Dat verliep net zo chaotisch als anders, of toch niet. Nou ja het duurde gewoon even omdat sommigen van ons de jas voor die paar seconden niet uit wilden doen. Maar dat is toch gelukt en gelukkig na het openen mocht ‘ie ook weer gauw aan.

Daarna zijn we verdeeld in groepjes. Alle kinderen die geïnstalleerd zouden worden mochten vandaag een groepje kiezen. Dus hadden we vier groepjes. En toen kwam het. Ieder groepje ging de insignes voor een van de vier te installeren bij elkaar verdienen met opdrachten. Maar ieder groepje deed dat niet voor degene die bij hun in het groepje zat, maar voor een ander. Dat ging echt goed. Jullie hebben goed jullie best gedaan en voordat we het wisten konden we gaan installeren, maar niet voor dat we een beker limonade achterover hadden geslagen.

Binnen gingen we toen installeren. We zijn begonnen met Oe en die heeft daarna samen met Baloe Raksha en Rikki tikki tavi geïnstalleerd.

Oh, misschien moet ik dat hier even uitleggen, want het is namelijk zo dat er niet alleen vier kinderen geïnstalleerd werden, maar ook het grootste deel van de leiding.

Na het installeren van de leiding zijn we begonnen met het installeren van de vier nieuwe welpen, en de leiding was eerst, zodat alle leiding een van deze vier kon installeren.

En hoe zenuwachtig sommigen ook waren (en we gaan lekker niet vertellen wie dat waren) ging alles goed en zijn we als groep rijk zo samen met leiding en welpen.

En nadat alle plechtigheden voorbij waren hadden sommigen behoefte aan het afblazen van stoom en anderen even lekker rustig zitten en een spelletje pesten doen.

En dan is het alweer voorbij, tot volgende week.


Welpen schaduwtoneel

We hebben er even op moeten wachten, want we lopen wat achter, maar hier is dan toch een stukje over de opkomst van 2 weken gelden.
We hebben kennis gemaakt met dieren uit de jungle en ze samen uitgebeeld. En we hadden een olifant en tijger en…….., weten jullie het nog?
Toen Oe en Baloe binnen waren weet ik niet wat er buiten gebeurd is, maar toen we buiten kwamen stonden we toch vreemd te kijken. Geen wonder, jullie liepen buiten rond in groepjes aan elkaar vastgeknoopt met touwen. En denk je dat ze los wilden? Vergeet het maar we moesten jullie echt meerdere keren vertellen dat jullie los moesten, omdat we verder wilden met het volgende, waarbij jullie niet aan elkaar vast konden blijven zitten.
Het volgend was namelijk het programma van de 2 weken ervoor afmaken, want de vakantie zat ertussen. Daar gaan we lekker niets over vertellen hoor, want de filmpjes spreken voor zich.
Als laatste hebben we nog geprobeerd om een vuurtje te maken en anderen hebben lekker lopen rennen in het bos en voor je het weet is het dan alweer voorbij, helaas. Dag Park, dag bos.

  


Communicatie opkomst

Vandaag hadden we de eerste opkomst sinds tijden met minder welpen, want de grote dames en heren zijn natuurlijk vorige week overgevlogen naar de scouts.

Eerst het openen wie wil er openen? Degene die dacht ik wil niet had pech, we konden het aan zijn gezicht aflezen, maar alle andere welpen mochten helpen en zo met elkaar (samen)dan lukt het wel.

Daarna gingen we verder met communicatie en samenwerken. Eerst weer een spelletje met de blinddoek, zet ze maar in een figuur zonder ze aan te raken. Dat bleek toch moeilijker dan gedacht, sommigen buitelden over boomstammen, maar uiteindelijk is het toch allemaal gelukt.

Daarna het spel welk dier ben ik? Dus de leiding druk met dierennamen verzinnen en stickers op de ruggen van welpen plakken en de welpen druk met vragen aan elkaar. Sommige namen waren erg moeilijk en het was een beestenboel. Wat ook leuk is, is om de leiding met de oude stickers vol te plakken. 🤣

We hadden weer heerlijke limonade en na het drinken hebben we vlaggenseinen gedaan, dat is toch echt wel een kunst. Een positie van een vlag verkeerd gelezen en er komt een raadsel uit.

We hadden nog tijd over voor even vrijspelen, maar toen de keuze kwam dat, of Hollandse leeuwen werd de leiding overstelpt met het roepen om Hollandse leeuwen en moesten wij als leiding in het midden.

Wat een heerlijke dag toch, maar helaas moesten we ook afscheid nemen van Lotte, want die gaat verhuizen, we wensen haar heel veel plezier op haar nieuwe plek en hopen dat ze daar ook een leuke scoutinggroep kan vinden.

Even sluiten en dat was het alweer.

Tot volgende week!


Oudere posts »
Afmelden opkomst

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden

    Welpen agenda