Welpen – Home

welpenhome

 

 

Welpen Croquet opkomst

Vandaag hebben de welpen een heel oud spel gespeel, croquet.

Croquet is een balsport met als doel als eerste een bal, met behulp van een houten hamer, door poortjes te slaan tot men bij de eindpaal komt. Als je door een poortje gaat of een andere bal raakt, krijg je twee gratis slagen. Het was een leuke ochtend met mooi weer. Op het grasveld voor het kasteel hadden we tijdens het croquetspel gratis saxofoon muziek.


Jiu Jitsu en soep koken

Dit weekend kregen de Scouts een cursus Jiu Jitsu! Na een aantal opwarmingsoefeningen hebben de Scouts verschillende aanvallen en verdedigingen geoefend. Ook de leiding deed mee.

De Welpen hebben zelf soep gekookt. De Welpen moesten zelf gehaktballetjes maken en de groenten snijden voor in de soep. Tijdens het en na maken van de soep, werden de groepjes beoordeeld op netheid en smaak.


Overvliegen

Er is weer over de spiegelvijver gevolgen! Aan het begin van de opkomst hebben de Scouts (met wat hulp van de Explorers) de kabelbaan over de spiegelvijver gemaakt. Natuurlijk moest de kabelbaan eerst uitgetest worden. Nadat de kabelbaan af was, kwamen de welpen en kon het overvliegen beginnen! Eerst vloog Oebe over en daarna Ruben. Daan kon er vandaag helaas niet bij zijn.

Na het overvliegen naar de Scouts was het de beurt aan Els om over te vliegen van de Scouts naar de Explorers. Els moest eerst zelf een vlot pionieren met slechts één ton! Na het overvliegen nam Daniël nog een duik in de Spiegelvijver.

Veel plezier bij jullie nieuwe speltak!


Loten verkopen 2018

Traditiegetrouw hebben de Welpen en Scouts meegedaan aan de Grote Clubactie. Alle loten zijn verkocht!

De Explorers hebben geld ingezameld voor hun kamp met het inzamelen van flessen.


Installatie Peter en Douwe

Vandaag hebben de Welpen twee nieuwe leiding geïnstalleerd! Gefeliciteerd Peter en Douwe!

Peter en Douwe hebben allebei de belofte afgelegd, waarna zij de badges en het naambandje voor het uniform kregen. Natuurlijk hoort daar dan ook onze unieke groepsdas bij.

Na de installatie hebben de Scouts geoefend met routetechnieken.


Oudere posts »
Afmelden opkomst
Voor- en achternaam

Datum

Reden

Welpen agenda