Welpen – Home

welpenhome

 

 

Jungle Book

Vandaag hebben de welpen de originele Junglebook film gekeken uit 1967. Een filmochtend is natuurlijk niet compleet zonder chips en frisdrank. Wat was dat lekker! Baloe had daarvoor gezorgd.

Na de film zijn we het bos ingegaan voor een spelletje Tien tellen in de Rimboe, dat is variatie op verstoppertje. De kinderen die af waren konden een lange rij vormen zodat de tikker verder van de zoekplek af kon. Ze hadden zo echte slingerapen kunnen zijn uit de film!

Het was een leuke opkomst!


4/5 mei opkomst 2019

Vandaag herdenken we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen. Daarnaast vieren we in het kader van 5 mei onze vrijheid.

De welpen en scouts hebben in gemengde groepjes een woordweb gemaakt om te ontdekken waar zij met 4 en 5 mei aan denken. Hierna begon het spel; als verzetsstrijder maakten zij de oorlog door. Natuurlijk heb je in het verzet een geheime identiteit nodig. Daarom heeft iedereen een nieuw paspoort gemaakt. Vervolgens moest er een geheime boodschap ontcijferd worden uit een oude uitgave van het Parool. Als verzetsstrijder moesten er voedselbonnen gesmokkeld worden en moest er vanuit het gebouw gespioneerd worden. Als je echter niet goed oplette, kon je in de gevangenis belanden. Gelukkig konden andere verzetsstrijders de gevangenis openbreken.

Met het terugvinden en heisen van de groepsvlag was het spel gewonnen. Als afsluiter hebben we de groepsvlag en Nederlandse vlag halfstok gehangen, waarna hij na een minuut stilte in het kader van 5 mei helemaal omhoog ging.


Koningsdag 2019

Hiep hiep hoera! Dit weekend was de koning jarig. Daarom hebben we in park Sonsbeek onze bekende pannenkoeken gebakken. Het was erg gezellig.


Installatie en overvliegen

Vandaag zijn er verschillende welpen geïnstalleerd, waaronder ook een nieuwe leiding. DeeDee is overgevlogen naar de explorers, veel plezier! Ook was Mieke vandaag jarig, we hebben met de hele groep voor haar gezongen.


Vuur onder controle

Vandaag heeft Bagheera de welpen uitgelegd hoe ze veilig een vuurtje kunnen maken. De welpen wisten goed wat er allemaal nodig was om vuur te maken, namelijk brandstof, warmte/hitte en zuurstof. Bagheera vertelde dat al die dingen in de branddriehoek staan.

Binnen hebben wij eerst geoefend met lucifers en een waxinelichtje. Toen dat goed ging konden we buiten aan de gang.

Eerst met kleine stokjes en daarna steeds groter. Uiteindelijk hebben we allemaal gesmikkeld van de marshmallows met koekjes.

Het was een hele gezellige, warme, leuke en lekkere opkomst.


Oudere posts »
Afmelden opkomst
Voor- en achternaam

Datum

Reden

Welpen agenda