Welpen – Home

welpenhome

 

 

Welpen carnaval 2020

Afgelopen vrijdag waren we met de welpen naar het welpen carnaval. Wat was het druk!!!

Maar wat was het ook gezellig en leuk met allemaal spelletjes als twister, krantendans, domino en een te gekke stopdans.

Velen waren geweldig verkleed zo hadden we een vrouwelijke Dracula, een Mario, een bloemetjes gordijn en nog veel meer.

De limonade was lekker en sommige van ons hebben stiekem zelfs twee glazen op, maar niet verder vertellen hoor.

Nu maar lekker genieten van de vakantie en tot gauw.


Minikampje en boerenkoolfuif

De scouts begonnen vrijdagavond al met hun minikampje. Ze mochten een vlag maken voor het spetterfestijn. Het resultaat mocht er wezen! Tussendoor werden ze nog verwend door verse appeltaart en banoffee taart omdat Jelle binnenkort jarig is. Als late-night snack kregen ze zelfs nog een broodje knakworst, jum!

Zaterdag hadden de welpen, scouts en explorers gezamenlijk geopend. Terwijl de Stam de boerenkool aan het bereiden waren, zijn de welpen, scouts en explorers een groot bosspel gaan doen. Een echt handelsspel! Een welpennest werd gekoppeld aan een scouts patrouille en samen moesten ze de meeste punten behalen door havens langs te gaan. Maar opgepast! Er waren fregatten en slagschepen (explorers) die de kinderen moesten tikken, om zo het spel extra spannend te maken.

Na het spel konden we boerenkool eten! Het was erg lekker! Namens de hele groep alvast een fijne BP dag! (Baden Powell)

 


Welpen knoopprogramma

Vandaag zijn de welpen weer actief aan de gang geweest met het leren en oefenen van knopen. De touwen zijn erg lang wat het soms niet altijd even makkelijk maakt.

In dit filmpje worden de 4 basisknopen uitlegt en voorgedaan. Zo kan je thuis ermee oefenen.

Daarnaast hebben we nieuwe groepen gemaakt en verschillende spelletjes gedaan. Waaronder spelletjes met de welpenwet als onderwerp.

Oefen de Wet als je deze nog niet uit je hoofd kent.

“Een welp speelt samen met de andere welpen in de rimboe. Hij of zij is eerlijk, vriendelijk, houdt vol, respecteert zichzelf en alle anderen en zorgt goed voor de natuur.”

Het was weer een gezellige opkomst. Volgende week, de 15e, is de boerenkoolmaaltijd. Tot dan!


Nieuwjaarsopkomst welpen en scouts

Vandaag zijn de opkomsten weer begonnen! Lees hieronder de verslagen van de welpen en de scouts.

Welpen
Vandaag hadden we weer de eerste opkomst van het nieuwe jaar. En wat hadden we een grote groep! Zo leuk om elkaar allemaal weer te zien!

We zijn begonnen met wat leuke renspelletjes om alle energie van de afgelopen week eruit te rennen. Hollandse leeuwen blijft toch wel een favoriet.

Ook hebben we de verjaardag van James-Liam gevierd. Lekker gezongen en chipjes gegeten!

Volgende week gaan we beginnen met het knopen insigne!

Tot volgende week!

Scouts
Vandaag was weer de eerste opkomst van het nieuwe jaar. Bart ging samen met de scouts carbid schieten, de scouts vonden het geweldig!

Na het carbid schieten hebben de scouts, per patrouille, buiten oliebollen gebakken. Het was erg lastig om de olie op de juiste temperatuur te houden. Uiteindelijk wilde het goed lukken. Om de beurten werd er door alle scouts gebakken. De leiding mocht als eerste proeven hoe ze smaakten, natuurlijk hebben de scouts tussendoor zelf ook oliebollen gegeten.

Kerstopkomst 2019

Vanavond hebben de welpen, scouts en de explorers en stam een gezamenlijke kerstopkomst gehad.
Ook alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes waren uitgenodigd om samen de kerstopkomst te vieren.
 
Dit jaar werd een speurtocht georganiseerd door de explo’s en moesten de welpen samen met de scouts en hun familie op zoek gaan naar de kerstspullen die de boze elf in het bos had achter gelaten.
Na terugkomst werden de welpen, de scouts en hun familie verrast met een versierde blokhut en kon de kerstviering beginnen met gluhwein, warme chocolademelk en heerlijke kerstkransjes. 

Oudere posts »
Afmelden opkomst
Voor- en achternaam

Datum

Reden

Welpen agenda