Uniform

Bij scouting hoort ook het dragen van een uniform. Dit uniform kun je kopen bij de Scoutshop (https://www.scoutshop.nl).

Tijdens de installatie krijg je van je leiding een heleboel insignes. Ook krijg je dan te horen waar deze op het uniform horen. Om het wat makkelijker te maken vind je hier plaatjes waar alle insignes op het uniform thuishoren.

Badges
Op de rechterarm vind je ons naambandje en groepsbadge, met daaronder de regiobadge. Op het rechter borstzakje zit het speltakteken en op het linker borstzakje het installatieteken.

Extra voor Welpen
Als Welp draag je vaak een wat kleiner formaat uniform. Het kan zijn dat de groepsbadge dan net niet op de rechtermouw past. In dit geval kan de groepsbadge ook boven het linkerborstzakje bevestigd worden.

Extra voor Scouts
Als toevoeging hebben de Scouts een patrouillelint om aan te geven van welke patrouille zij lid zijn. Ook krijgen zij tijdens de installatie het speciale Scouts pocketboekje, erg handig!

Insignes en naambandjes
Tijdens de opkomsten en kampen worden er aardig wat insignes en naambandjes verzameld. Deze kunnen op de linkermouw bevestigd worden.