Scouts – Home

scoutshome

Welkome bij de scouts! De scouts hebben elke zaterdag opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Sinterklaas

‘’hoor de Sint waait langs de Bolster’’ De Sint kwam, zelfs in coronatijd, nog langs bij de Bolster om ons te verblijden. Een hoop pakketjes en een hoop gedichten. Ook kregen de scouts wederom een lekkere chocoladeletter.

Natuurlijk is het een lange zit, zo 2.5 uur lang luisteren naar gedichten, dus als energizer gingen de scouts lekker voetballen. Eindstand: 2-2.

Iedereen een fijne sinterklaas en onthoud: ei, ei, ei, ei, ei, een chocoladeletter hoort erbij.


Opkomst schilderen en collage maken

Vandaag waren de scouts creatief! Met de hele groep hebben we aan een schilderij gewerkt. Niet zomaar een schilderij, een schilderij die uit verschillende canvassen bestaat.

De scouts hebben het oude scoutslogo geschilderd, dat kostte nogal wat voorbereiding. Het bleek nog erg lastig om de schetsen op de canvassen te maken. Gelukkig hadden de scouts Bagheera nog die ze tips en tricks gaf, ‘’hoe bedoel je, met een bezem een rechte lijn trekken?’’ ‘’ja, dat kan’’ en Bagheera deed het nog voor ook!

Tegelijkertijd mocht er één lid per patrouille met Rik foto’s selecteren voor een nieuwe collage. De collage die in ons lokaal hangt, vinden de scouts iets te oud. Het was verbazingwekkend hoeveel foto’s we eigenlijk hebben! Na een strenge selectie zijn er vijfentwintig foto’s over.

Het resultaat mag er wezen! Het schilderij en de (nog te maken) collage krijgen een mooi plekje in het scoutslokaal.


Pepernoten bakken

Het was een koude dag, waardoor we binnen het haardvuur hebben opgestookt. De scouts hadden een leuk programma bedacht; pepernoten bakken. Ze moesten zelf de boodschappen doen, de hoeveelheden bepalen en verdelen over de patrouilles. Na enig giswerk lukte dit prima! De scouts mochten zelf hun energizer verzinnen, wat natuurlijk Hollandse leeuwen werd. Daarna was het de laatste pepernoten maken. Als extraatje mochten ze er chocoladepepernoten van maken! Iets wat ze toch wel heel erg lekker vonden.

 

De PL’s en APL’s hebben we daarna naar ons kantoor (explorerlokaal) geroepen. We zijn nu namelijk met genoeg scouts om een vierde patrouille te maken! Vanaf volgende week hebben we de patrouillenaam ‘Dassen’ erbij. Dat is lang geleden! Na het opruimen was het alweer tijd om te sluiten. Omdat het langer duurde dan normaal, mochten de scouts na het sluiten nog van de gemaakte pepernoten genieten. Gelukkig waren ze niet te zout ;)!


Houtbewerken en routetechnieken

Vandaag hebben de scouts hun insigne houtbewerken en stoken behaald! de scouts hebben op een veilige wijze de bijl doorgegeven en een (leidingdikte) polsdikke tak doorgehakt, lettend op het hakken in een V’tje. Als energizer hadden Hidde en Daniël verzonnen om trefbal te spelen. Hidde had zelf het speelveld gemaakt, dat achteraf te klein bleek. Dit leidde tot leuke taferelen, omdat niemand de bal echt kon ontwijken.

Na de energizer was het tijd voor een stukje theorie. De PL’s en APL’s mochten aan de groep de basisfase routetechnieken uitleggen. Dit ging in het begin goed, alleen merkte de leiding dat de aandacht bij de les houden voor de scouts toch nog wel lastig was.

Daarna was het tijd om op te ruimen en te sluiten. De scouts waren jaloers op de bevers, die pepernoten bakten. Daarom gaan we volgende week pepernoten bakken!


Houtbewerken en stoken

Vandaag zijn we verdergegaan met het insigne houtbewerken en stoken. Eén van de onderdelen is het bewerken van een stuk hout. In de basisfase, moeten de scouts een simpel gebruikersvoorwerp maken. Voor de verdiepingsfase, moeten de scouts een ingewikkelder gebruikersvoorwerp maken. Uiteraard kregen de scouts eerst uitleg welk hout geschikt is voor houtbewerking en waar je op let bij het bewerken. Hierbij komt natuurlijk ook veiligheid aan de pas, hoe snij je? Wat is de afstand tussen jou en je buurman?

De scouts die bezig zijn met het basis insigne, begonnen met het slijpen van een lange stok (tip van de leiding). De scouts die bezig zijn met de verdiepingsfase gingen gevarieerd aan de slag met het maken van een lepel, vork, mes en eentje ging zelfs een bus maken, wat heel uitdagend is omdat er veel inkepingen aan de pas komt.

Het was mooi weer, dus we zaten allemaal in de kampvuurkuil. Nu was het wel aan de koude kant, dus maakte de leiding een vuurtje. En wat blijkt? Nadat het vuur aan was en de scouts klaar met stokken slijpen, mochten ze spekkies boven het vuur roosteren! Sommige hadden meerdere stokken geslepen, waar de oudere scouts dankbaar gebruik van maakten.


Oudere posts »
Afmelden opkomst

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden

    Scouts agenda