Scouts

De scouts zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar. Zij beleven elke zaterdag stoere en uitdagende activiteiten onder begeleiding.

Scouts

De scouts spelen niet meer in thema, maar zijn bezig met het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. Ze leren samenwerken en elkaar helpen bij problemen. Ook worden ze zelfstandiger, doordat ze een deel van hun opkomst leren organiseren. De scouts leren en beleven veel tijdens hun opkomsten, zoals torens bouwen met hout en touw (pionieren), hikes uitzetten en lopen, hun eigen eten leren koken op houtvuur, spannende bosspellen en sportieve activiteiten. Daarnaast doen de scouts van de SBV/Kastanjegroep elk jaar mee met de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW), waar ze het in hun eigen ploegen opnemen tegen andere scouts uit de regio. Hier laten ze zien hoe goed ze alle scoutingvaardigheden beheersen en strijden ze om een plek bij de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Dat lukt onze scouts vrijwel elk jaar! Ook gaan de scouts elk jaar op zomerkamp ergens in Nederland en zijn er een aantal weekendkampen.

Op het moment dat je scout wordt, kom je terecht in een patrouille. Dat is een groepje jongens en meiden, waarmee je samen in een tent slaapt, waarmee je samen, met kompassen, GPS of kaarten, op veldtocht gaat en waarmee je als team wedstrijden probeert te winnen. In de ploeg zit je samen met oudere en jongere scouts. De groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende leeftijdsgroep, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen.

Airborne wandeltocht

Airborne wandeltocht

Eindelijk kon het weer, de airborne wandeltocht lopen. Traditiegetrouw liepen…

Scouts zomerkamp 2021

Scouts zomerkamp 2021

We’re back! Deze week kamperen de scouts een klein weekje…

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden