Scouts – Home

scoutshome

Welkome bij de scouts! De scouts hebben elke zaterdag opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Taart feest

Het was hoog tijd dat de scouts weer hun culinaire vaardigheden verder ontwikkelden. Om weer eens iets anders dan anders te doen, besloten we taarten te bakken.

Zonder dat de scouts wisten wat ze gingen doen, mochten drie PL/APL’s om de beurt een scout kiezen om hun team te versterken. Nadat de teams gevormd waren, vertelde de leiding dat ze per groepje een taart zouden bakken. Natuurlijk was het niet zomaar een taart bakken, het bakken ging niet in een normale oven, maar in een wonderpan! Gelukkig waren een heel aantal scouts al eravaringsdeskundige met de wonderpannen.

De groepjes mochten elk een recept kiezen. De keuze was uit stracciatella, cranberry of chocolade Oreo. Alle taarten zijn uiteindelijk super gelukt en aan het eind van de opkomst konden we smullen!


Scouts lipdub Tunak Tunak Tun

In het kader van expressie, maakten de scouts vandaag een lipdub. Ze moesten zelf alles regelen, wat begon met het uitkiezen van een nummer en het maken van een storyboard. Het resultaat staat hieronder!


Scouts vlot XXL

 

Bij de scouts pionieren we regelmatig een object. Het was alweer een tijd geleden dat we met een vlot het water op waren geweest. Dus het was hoog tijd om de roeispanen weer tevoorschijn te halen!

In tegenstelling tot voorgaande keren, hadden de scouts deze keer een extra uitdaging. Er moest een vlot gemaakt worden, niet met de gebruikelijke vier tonnen, maar met liefst acht tonnen! Hierdoor zou iedereen een plekje op dit heuse XXL vlot moeten kunnen krijgen.

Het knopen ging erg vlot, waarna het vlot te water ging.


Scouts kijkopkomst

Vandaag mochten de oudste welpen een kijkje komen nemen bij de scouts. Dat betekende ook, dat de oudste scouts niet bij de opkomst waren.

De kijkers mochten zichzelf verdelen over de vier patrouilles, waarna ze als opdracht meekregen om per patrouille een vuurtje te maken in de kampvuurkuil. In plaats van het traditionele broodbakken, had de leiding deze keer iets anders op het menu. Uiteraard was dit voor de scouts nog een verrassing.

Nadat de vuurtjes gemaakt waren, kregen ze allemaal een kippenpoot, een stukje ijzerdraad en een stok. De scouts mochten de kippenpoot nog zelf roosteren, om hem daarna boven het vuur te roosteren.


Opkomst routetechnieken

Vandaag zijn de scouts druk in de weer geweest met routetechnieken. De groep werd opgedeeld, waardoor we ervaren en wat minder ervaren scouts bij elkaar hadden.

Er mocht zelf gekozen worden welke technieken behandeld werden. Voor vragen, was de leiding gelukkig ook in de buurt! Na de uitleg, hebben de groepjes ieder een stukje route uitgezet.


Oudere posts »
Afmelden opkomst

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden

    Scouts agenda