Scouts – Home

scoutshome

4/5 mei opkomst 2019

Vandaag herdenken we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen. Daarnaast vieren we in het kader van 5 mei onze vrijheid.

De welpen en scouts hebben in gemengde groepjes een woordweb gemaakt om te ontdekken waar zij met 4 en 5 mei aan denken. Hierna begon het spel; als verzetsstrijder maakten zij de oorlog door. Natuurlijk heb je in het verzet een geheime identiteit nodig. Daarom heeft iedereen een nieuw paspoort gemaakt. Vervolgens moest er een geheime boodschap ontcijferd worden uit een oude uitgave van het Parool. Als verzetsstrijder moesten er voedselbonnen gesmokkeld worden en moest er vanuit het gebouw gespioneerd worden. Als je echter niet goed oplette, kon je in de gevangenis belanden. Gelukkig konden andere verzetsstrijders de gevangenis openbreken.

Met het terugvinden en heisen van de groepsvlag was het spel gewonnen. Als afsluiter hebben we de groepsvlag en Nederlandse vlag halfstok gehangen, waarna hij na een minuut stilte in het kader van 5 mei helemaal omhoog ging.


Koningsdag 2019

Hiep hiep hoera! Dit weekend was de koning jarig. Daarom hebben we in park Sonsbeek onze bekende pannenkoeken gebakken. Het was erg gezellig.


Installatie en overvliegen

Vandaag zijn er verschillende welpen geïnstalleerd, waaronder ook een nieuwe leiding. DeeDee is overgevlogen naar de explorers, veel plezier! Ook was Mieke vandaag jarig, we hebben met de hele groep voor haar gezongen.


RSW 2019

Ook dit jaar waren de scouts weer van de partij met de RSW. Het thema van dit jaar was cowboys! Als voorbereidende opdracht hebben de scouts zelf stokpaarden gemaakt en hebben ze het toetje van hun maaltijd voorbereidt.

Tijdens de RSW was er een gekke bekkencompetitie, dat is goed gelukt! De Valken hebben de tweede plaats behaald en mogen in het pinksterweekend deelnemen aan de LSW.

Bron foto’s: Regio Klein Gelderland


Koken

We zijn al even bezig met voorbereiden en oefenen voor de RSW. Bij de RSW hoort natuurlijk ook koken! Om de kookvaardigheden van de scouts, hebben de scouts vandaag pasta gekookt. Het was lekker!

Ook de welpen hadden vandaag een leuk programma.


Oudere posts »
Afmelden opkomst
Voor- en achternaam

Datum

Reden

Scouts agenda