Scouts – Home

scoutshome

Greppeltocht 2.0

Vandaag stond de mini-greppeltocht op de planning. Helaas kon die niet doorgaan. Gelukkig konden we een goed alternatief vinden!

De scouts moesten langs bepaalde (bekende) punten in onze omgeving. Ze kregen hiervoor een kaart en coördinaten. Na een korte uitleg van Bart, en de nodige hulp daarna konden ze op pad. Hopelijk houdt het mooie weer aan zodat we elke week leuke buitenopkomsten kunnen houden. Vanaf 1 juni hoeven jeugdleden tot 18 jaar geen afstand meer te houden. Dus wie weet wordt het weer tijd voor een familieschommel? Tot volgende week!


Het mocht weer!

Na 9 weken geen fysieke opkomst draaien kon het weer, fysiek opkomst houden op onze bolster! Uiteraard niet zonder spelregels. Zo moesten de scouts en explorers hun eigen eten/drinken meenemen, want dat mochten wij niet voor ze verzorgen. Ook was binnen opkomst houden helaas nog niet toegestaan.

Dus wat doen we dan?

Juist! Buitenbioscoop! De leiding had een leuke film voor de scouts klaargezet, waardoor we een opkomst konden draaien en de 1.5 meter regel gehandhaafd kon worden. Vanaf 1 juni mogen we ook weer binnen opkomst houden. We gaan kijken welke leuke opkomsten er verzonnen kunnen worden.


Scouting @ Home week 1

Vandaag (zaterdag 21 maart) hebben we onze eerste online opkomst gehad! We vondern het een erg geslaagde opkomst. We gaan door met opkomsten zolang de corona-maatregelen gelden. Zijn jullie volgende week zaterdag weer van de partij? Hier een kleine impressie van de opkomst van vandaag.


Minikampje en boerenkoolfuif

De scouts begonnen vrijdagavond al met hun minikampje. Ze mochten een vlag maken voor het spetterfestijn. Het resultaat mocht er wezen! Tussendoor werden ze nog verwend door verse appeltaart en banoffee taart omdat Jelle binnenkort jarig is. Als late-night snack kregen ze zelfs nog een broodje knakworst, jum!

Zaterdag hadden de welpen, scouts en explorers gezamenlijk geopend. Terwijl de Stam de boerenkool aan het bereiden waren, zijn de welpen, scouts en explorers een groot bosspel gaan doen. Een echt handelsspel! Een welpennest werd gekoppeld aan een scouts patrouille en samen moesten ze de meeste punten behalen door havens langs te gaan. Maar opgepast! Er waren fregatten en slagschepen (explorers) die de kinderen moesten tikken, om zo het spel extra spannend te maken.

Na het spel konden we boerenkool eten! Het was erg lekker! Namens de hele groep alvast een fijne BP dag! (Baden Powell)

 


Opkomst knutselen

Vandaag stond knutselen op het programma. Dus wat ga je dan doen? Juist, iets wat je normaal niet snel gaat maken! Vandaag gingen de scouts een heuse pinbaltafel maken. De scouts mochten zich verdelen over 5 groepjes en na de uitleg gingen ze aan de slag. Het ging best goed.

Nadat de scouts klaar waren werden de pintbaltafels getest. Ze werkten allemaal! Ze waren allemaal zo goed dat iedereen had gewonnen.


Oudere posts »
Afmelden opkomst
Voor- en achternaam

Datum

Reden

Scouts agenda