Scouts – Home

scoutshome

Minikampje en boerenkoolfuif

De scouts begonnen vrijdagavond al met hun minikampje. Ze mochten een vlag maken voor het spetterfestijn. Het resultaat mocht er wezen! Tussendoor werden ze nog verwend door verse appeltaart en banoffee taart omdat Jelle binnenkort jarig is. Als late-night snack kregen ze zelfs nog een broodje knakworst, jum!

Zaterdag hadden de welpen, scouts en explorers gezamenlijk geopend. Terwijl de Stam de boerenkool aan het bereiden waren, zijn de welpen, scouts en explorers een groot bosspel gaan doen. Een echt handelsspel! Een welpennest werd gekoppeld aan een scouts patrouille en samen moesten ze de meeste punten behalen door havens langs te gaan. Maar opgepast! Er waren fregatten en slagschepen (explorers) die de kinderen moesten tikken, om zo het spel extra spannend te maken.

Na het spel konden we boerenkool eten! Het was erg lekker! Namens de hele groep alvast een fijne BP dag! (Baden Powell)

 


Opkomst knutselen

Vandaag stond knutselen op het programma. Dus wat ga je dan doen? Juist, iets wat je normaal niet snel gaat maken! Vandaag gingen de scouts een heuse pinbaltafel maken. De scouts mochten zich verdelen over 5 groepjes en na de uitleg gingen ze aan de slag. Het ging best goed.

Nadat de scouts klaar waren werden de pintbaltafels getest. Ze werkten allemaal! Ze waren allemaal zo goed dat iedereen had gewonnen.


Koken op houtvuur

Vandaag zijn de scouts gaan koken op houtvuur. Per patrouille kregen ze de ingrediënten voor een Mexicaans recept, de wraps.
De scouts moesten zich aan een tijdsplanning houden dat door de leiding op het bord was geschreven.
De kunst was om te zorgen dat op tijd een vuurtje gemaakt kon worden, al was het best lastig met de wind erbij. En op tijd de blikken kidneybonen, zwarte bonen en maïs uit te laten lekken en de sla die gewassen moest worden.

Het pannetje met de vulling kon vervolgens op het houtvuur gezet worden. Nadat het klaar was konden de scouts gezamenlijk de wraps eten. Alleen voor de leiding was er niet veel meer over behalve tortilla gevuld met sla en geraspte kaas.
De scouts lieten een goede samenwerking zien, hielden zich aan de tijdplanning, en konden gezamenlijk eten.

Het was een zeer geslaagde opkomst.


Arnhemse Winter Hike

De Arnhemse Winter Hike, een jaarlijks terugkerend fenomeen van regio Klein Gelderland. Hier hebben onze scouts en explorers meegelopen met de gevorderden hike.

Tijdens deze hike moesten ze puzzels, raadsels en routetechnieken uitvoeren. Allemaal in het Duitse thema. Ze kwamen dan ook voor de leuke verassing te staan dat het gehele routeboekje in het Duits geschreven was. De scouts en explorers werden gedeeltelijk 1e! een hele prestatie! 

 


Nieuwjaarsopkomst welpen en scouts

Vandaag zijn de opkomsten weer begonnen! Lees hieronder de verslagen van de welpen en de scouts.

Welpen
Vandaag hadden we weer de eerste opkomst van het nieuwe jaar. En wat hadden we een grote groep! Zo leuk om elkaar allemaal weer te zien!

We zijn begonnen met wat leuke renspelletjes om alle energie van de afgelopen week eruit te rennen. Hollandse leeuwen blijft toch wel een favoriet.

Ook hebben we de verjaardag van James-Liam gevierd. Lekker gezongen en chipjes gegeten!

Volgende week gaan we beginnen met het knopen insigne!

Tot volgende week!

Scouts
Vandaag was weer de eerste opkomst van het nieuwe jaar. Bart ging samen met de scouts carbid schieten, de scouts vonden het geweldig!

Na het carbid schieten hebben de scouts, per patrouille, buiten oliebollen gebakken. Het was erg lastig om de olie op de juiste temperatuur te houden. Uiteindelijk wilde het goed lukken. Om de beurten werd er door alle scouts gebakken. De leiding mocht als eerste proeven hoe ze smaakten, natuurlijk hebben de scouts tussendoor zelf ook oliebollen gegeten.

Oudere posts »
Afmelden opkomst
Voor- en achternaam

Datum

Reden

Scouts agenda