Explorers – Home

explohome

Welkome bij de explorers! De explorers hebben elke zaterdag opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Broodjes bakken, A-frame lopen en golf

Vandaag genoten niet alleen de scouts van het buiten zijn, ook de explorers hadden weer opkomst!

Voor de scouts begon het programma met het zelf maken van brooddeeg. Het was nog best wel lastig om de verhoudingen goed in te schatten. Toch lukte het de drie patrouilles om een mooi deeg te maken. Ondertussen werkten een aantal scouts druk aan het voorbereiden van een kampvuur. Broodjes moet je immers wel ergens kunnen bakken ;).

Terwijl het deeg aan het rijzen was, pionierden de scouts een A-frame. De patrouille die met hun frame het eerst naar de overkant van het plein kon wandelen, won eeuwige roem! Bij de ene patrouille ging het net wat sneller dan bij de andere.

Als laatste hebben de scouts gezellig samen broodjes gebakken in de kampvuurkuil. Zodra het broodje klaar was, kon er ook nog een warm worstje in.

De explorers hebben rond de Bolster een heuse golfbaan aangelegd. Na deze uitgeprobeerd te hebben, is er nog een boerengolf competitie geweest door het bos.


Het mocht weer!

Na 9 weken geen fysieke opkomst draaien kon het weer, fysiek opkomst houden op onze bolster! Uiteraard niet zonder spelregels. Zo moesten de scouts en explorers hun eigen eten/drinken meenemen, want dat mochten wij niet voor ze verzorgen. Ook was binnen opkomst houden helaas nog niet toegestaan.

Dus wat doen we dan?

Juist! Buitenbioscoop! De leiding had een leuke film voor de scouts klaargezet, waardoor we een opkomst konden draaien en de 1.5 meter regel gehandhaafd kon worden. Vanaf 1 juni mogen we ook weer binnen opkomst houden. We gaan kijken welke leuke opkomsten er verzonnen kunnen worden.


Scouting @ Home week 1

Vandaag (zaterdag 21 maart) hebben we onze eerste online opkomst gehad! We vondern het een erg geslaagde opkomst. We gaan door met opkomsten zolang de corona-maatregelen gelden. Zijn jullie volgende week zaterdag weer van de partij? Hier een kleine impressie van de opkomst van vandaag.


Minikampje en boerenkoolfuif

De scouts begonnen vrijdagavond al met hun minikampje. Ze mochten een vlag maken voor het spetterfestijn. Het resultaat mocht er wezen! Tussendoor werden ze nog verwend door verse appeltaart en banoffee taart omdat Jelle binnenkort jarig is. Als late-night snack kregen ze zelfs nog een broodje knakworst, jum!

Zaterdag hadden de welpen, scouts en explorers gezamenlijk geopend. Terwijl de Stam de boerenkool aan het bereiden waren, zijn de welpen, scouts en explorers een groot bosspel gaan doen. Een echt handelsspel! Een welpennest werd gekoppeld aan een scouts patrouille en samen moesten ze de meeste punten behalen door havens langs te gaan. Maar opgepast! Er waren fregatten en slagschepen (explorers) die de kinderen moesten tikken, om zo het spel extra spannend te maken.

Na het spel konden we boerenkool eten! Het was erg lekker! Namens de hele groep alvast een fijne BP dag! (Baden Powell)

 


Arnhemse Winter Hike

De Arnhemse Winter Hike, een jaarlijks terugkerend fenomeen van regio Klein Gelderland. Hier hebben onze scouts en explorers meegelopen met de gevorderden hike.

Tijdens deze hike moesten ze puzzels, raadsels en routetechnieken uitvoeren. Allemaal in het Duitse thema. Ze kwamen dan ook voor de leuke verassing te staan dat het gehele routeboekje in het Duits geschreven was. De scouts en explorers werden gedeeltelijk 1e! een hele prestatie! 

 


Oudere posts »