Explorers – Home

explohome

Druk bezig!

Dit weekend zijn de speltakken weer druk bezig geweest.

De Welpen hebben zelf een kampvuur gemaakt, waarop ze lekkere broodjes gebakken hebben.

De Scouts zijn druk bezig geweest met het voorbereiden van de Oefen-RSW. De kampkisten moesten leeg, gecontroleerd, schoongemaakt en weer ingepakt worden. Het thema van de Oefen-RSW heeft iets met de ruimte te maken, daarom hebben we vlaggen gemaakt en placemats ontworpen op de computer.

Nadat de Welpen klaar waren bij de kampvuurkuil, hebben de Scouts de nieuwe houten balken een stukje verder ingegraven. De stichting is druk geweest met het Explorerlokaal, er zijn een aantal wandpanelen vervangen. Ook is er wat isolatie aangebracht.

Omdat de stichting bezig was met het Explorerlokaal, hebben de Explorers buiten hun programma gedraaid. Van stoeptegels hebben ze een mooie kampvuurplaats gemaakt waar de Explorers vervolgens mini-pizza’s op gebakken hebben. Lekker hoor!


Ijspret en grote schoonmaak

Terwijl ouders de grote voorjaarsschoonmaak deden, hebben de Welpen op het natuurijs gecurled met koekenpannen. Daarna iglo’s gebouwd met suikerklontjes. Dank je wel ouders voor de prachtig mooie en schone blokhut.

De Scouts hebben ook hun steentje bijgedragen. Na het oefenen van een paar routetechnieken hebben de Scouts de kampvuurkuil weer netjes gemaakt en wat stammen geplaatst om op te kunnen zitten. Binnen is het vosjes in het Scoutslokaal opnieuw geschilderd. Hierna zijn de Scouts ook richting Sonsbeek gegaan voor wat ijspret!

De Explorers zijn druk bezig geweest met het schilderen van hun nieuwe plafond. Uiteindelijk moet het een mooie sterrenhemel worden.


Overvliegen en boerenkoolfuif

Dit weekend zijn Koen, Ole en Sophie overgevlogen van de Welpen naar de Scouts en Matthijs en Jard zijn overgevlogen naar de Explorers. Zoals gebruikelijk zijn de overvliegers met de kabelbaan over het water gevlogen. Nadat Koen, Ole en Sophie waren overgevlogen, mocht Anne haar overvliegen nog een keertje over doen.

Aansluitend hebben we met de hele groep BP dag gevierd met de boerenkoolfuif. Het was weer lekker!

Veel plezier bij jullie nieuwe speltak!


AWH 2018

Dit weekend hebben de Scouts en Explorers samen de Arnhemse Winterhike gelopen. Vorige week hebben we de AWH voorbereid, nog even een keer de technieken doornemen, de tenten opzetten om deze te controleren en werken aan de themaopdracht. Dit jaar als thema: The Hungergames!

Beide groepjes hebben meegedaan aan de gevorderdenhike, en daarmee de 1e en 2e plaats behaald! De Vossen zijn op de eerste plek geëindigd en de Valken op de tweede plek.

 


Kerstopkomst 2017

Het was deze vrijdag weer tijd voor de jaarlijkse kerstopkomst. Terug van weggeweest: toneelstukjes! Alle speltakken hebben iets voorbereidt om aan alle ouders te laten zien. Natuurlijk is de Bolster weer extra gezellig aangekleed en heeft Bart zijn beroemde gloeiwijn weer gemaakt. Na een woord van welkom en het voorstellen van het nieuwe bestuur aan de ouders, gaat de avond van start.

De Welpen voeren een kersttoneelstukje uit, de Scouts hebben per patrouille elk een toneelstukje; de Vossen laten in vogelvlucht zien hoe je van Bever tot Explorer door je Scoutingtijd rolt (met overvliegen uiteraard!). De Valken laten een moderne versie van Roodkapje zien. De Explorers voeren een schaduwspel op over het verhaal van Sinterkerstennieuw.

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!


Oudere posts »