Scouting @ Home

Tijdens de coronacrisis gaan wij van offline naar online. Onze opkomsten houden we, afhankelijk van de soort opkomst, via Zoom, Discord of Youtube.

Vrijdag 1 mei hebben de scouts om 19:00 uur online opkomst via Discord. Jullie hebben daar een mail over gehad en daarin staat ook de discordgroep waarbij je je moet aanmelden.

De welpen hebben een weekje vakantie. Dus zaterdag 2 mei is er GEEN youtube uitzending.
Voor de welpen willen zaterdag 9 april een buitenopkomst gaan houden. Hiervan krijg je via de mail bericht. Voor de buitenopkomst houden wij ons aan de regels die scouting Nederland heeft opgesteld. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op Scouting Nederland  of download hier de factsheet.

We zijn gestopt met het maken van weekopdrachten. Maar de oude opdrachten kan je hieronder nog wel vinden. Wil je alsnog punten scoren? Dan kan je zolang de ophokplicht geld de opdrachten nog inleveren! Je stuurt dan een mailtje aan athome@sbv-kastanjegroep.nl. In het onderwerp zet je het opdrachtnummer en je eigen naam. Natuurlijk stuur je ook je inzending mee.

Opdrachten voor thuis - week 1
 1. Geef ons een cijfer!
  Wij zijn benieuwd wat jullie van ons eerste Scouting @ Home programma vonden, vul het formulier in op: https://forms.gle/FakdJWbqAGvNpDQm8
 2. Scoutse kunst
  Teken iets scoutinggerelateerds met stoepkrijt van minimaal 1 x 1 meter.
 3. Knopen chaos
  Maak een knopenbord van 5 verschillende knopen waarbij de knopen niet van touw, maar van telefoon laders, usb kabels, oortjes et cetera zijn gemaakt. Het bord hang uiteraard netjes aan de muur.
 4. Opkomst op de blokhut?
  Bouw de blokhut de Bolster na in Minecraft. Bonuspunten als je ook de Frans Hals namaakt!
 5. Monday fitness
  Het is lekker weer! Bouw buiten je eigen obstacle run of free run. Je mag allerlei spullen gebruiken. Natuurlijk zien we op de foto jou in uniform met het resultaat.
 6. School en huiswerk gaan door
  Soms lijkt het net alsof het vakantie is, maar jullie hebben ook nog school, toch? Laat ons zien dat je met je huiswerk bezig bent.
 7. Hand(ig)
  Maak je eigen hand dier. Hoe doe je dat? Dat zie je in dit filmpje. Natuurlijk zien we jou (in uniform) met het resultaat.
 8. Keukenhulp
  Dat scouts echte keukenprinsen -en prinsessen zijn weten wij allang. Laat dit aan je ouders zien en help met koken.
 9. Saluut!
  Hijs een vlag (mag ook een handdoek of iets dergelijs zijn, zolang het maar stof is en het de lucht in gaat 🙂
 10. Pennenstreek
  Maak een gedicht of verhaal van minimaal 10 regels over de leiding.
 11. Tentinspectie
  Ruim je kamer op! Voor en na foto.
 12. Happy birthday
  Het advies is om 20 seconden je handen te wassen. Dat is ongeveer twee keer Happy Birthday, maar er zijn meer nummers met een refrein van precies 20 seconden, laat zien op welk refrein jij je handen 20 seconden wast
 13. Paper madness
  Bouw een zo sterk mogelijke brug van papier. (bonuspunten als je er op kan staan!)
 14. Met dank aan
  Stuur de voorzitter van de SBV/Kastanjegroep een lief mailtje. Foto van het mailtje als bewijs naar de leiding. Als er reactie komt willen wij deze ook lezen: voorzitter@sbv-kastanjegroep.nl
Opdrachten voor thuis - week 2
 • Maandag
  Pionier een keukentafel van satestokjes (scouts met touw, welpen evt met elastiek)
 • Dinsdag
  Ken je dit https://www.youtube.com/watch?v=VBhO73RscBo Dit gaan jullie hier ook doen met z’n allen maar dan met het Corona-lied. Zo gaat het liedje https://youtu.be/xV0s5pKU0AY , de songtekst staat erbij vermeld.
 • Woensdag
  Maak een patrouille vlag. Laat ieder patrouille lid op een a4tje een deel van de vlag tekenen. Voeg via een video platform de papieren samen zodat dit 1 vlag wordt. De PL maakt hiervan de foto.
 • Donderdag
  Bak een taart/ cake/ cupcakes en versier deze zo mooi mogelijk.
 • Vrijdag
  Slaap een nacht in een slaapzak
Opdrachten voor thuis - week 3
 • Maandag
  Het is lente en alles gaat groeien en bloeien. Maak een stop motion filmpje van iets dat uitkomt. Een bloem, een zaadje, een ei. Geduld is een schone zaak je kan meerdere dagen achter elkaar een foto maken en die achter elkaar plakken. Je hoeft pas vrijdag in te leveren.
 • Dinsdag
  Is het WC-papier al op? Nummer elk blaadje van een rol WC-papier zodat je ziet hoeveel er nog op zitten. Hang de WC-rol op jullie kleinste kamertje. Hoeveel WC-papiertjes gebruiken jullie gemiddeld per dag?
 • Woensdag
  In België hebben ze een programma De Ronde tegen Corona. En nu ook in Gelderland! Bereid je voor en maak een zo groot mogelijk hart in de tuin, schoolplein of op straat. Maak vanaf zo’n hoog mogelijk punt een foto en stuur dit als bewijs op.
 • Donderdag
  Komt de paashaas dit jaar? Maak twee identieke foto’s vanaf een vast punt. Een met 10 verstopte paaseitjes en een zonder paaseitjes. Op zaterdag publiceren we de zoek de tien verschillen foto’s. Heb je wat te doen dit paasweekend. (Geen fotoshop gebruiken)
 • Vrijdag
  We hebben leiding te kort! Maak een poster formaat A2 (dat zijn 4 A4-tjes) voor het werven van nieuwe scoutingleiding. Hang deze poster voor het raam zodat deze vanaf de straat te zien is.
Opdrachten voor thuis - week 4
 • Maandag
  Hebben jullie glowsticks in huis? Mooi! Wist je dat je zelf een hele mooie lichtshow kan maken? Doe een eigen (of bestaand) dansje, net als in dit voorbeeld.
 • Dinsdag
  Alle scoutinggebouwen zijn verlaten. Het lijkt een eeuwigheid geleden. Jelle ging op ontdekking. Maak je eigen filmpje waarin je een verlaten plek ontdekt.
 • Woensdag
  Vorig weekend was het HIT weekend. In dit weekend organiseert Scouting Nederland allerlei kampen op verschillende plekken in Nederland (een aanrader voor volgend jaar!). Helaas gingen de HIT kampen dit jaar niet door. Zet daarom en tentje op in je tuin en overnacht hierin.
 • Donderdag
  Overvliegen doen we altijd met een kabelbaan. Wij willen jullie eigen werkende kabelbaan zien. Wat sturen jullie naar de overkant? Wees creatief!
 • Vrijdag
  Maak een bootje en laat zien dat die kan varen⛵. Wederom; wees creatief!

 

Bij het maken en insturen van de opdrachten gelden een paar spelregels:

 • Je staat zelf met je uniform op de foto
 • Wees zo origineel mogelijk!
 • Maak (mis)bruik van het internet
 • Ruim alles op na afloop, dan zijn je ouders ook blij 😉
 • Welpen mogen natuurlijk hulp krijgen van een broertje, zusje of een ouder
 • Houd het veilig!
 • Stuur een foto of video als bewijs naar athome@sbv-kastanjegroep.nl
 • Filmpjes mogen maximaal 1 minuut duren
 • Stuur het opdrachtnummer en je naam mee in het onderwerp

Voor elke opdracht kun je punten verdienen. Wie verzamelt de meeste punten?

Opgenomen livestreams

Wil je nog nagenieten van een online opkomst? Hieronder hebben we een samenvatting van onze eerste Scouting @ Home opkomst.

 

Belangrijke links
Groep agenda