Welpenkamp zomer 2021

Dit jaar gingen de Welpen voor het eerst op een heus zomerkamp, maar in plaats van een ontspannen reis per vliegtuig strandde alle welpen op een onbewoond eiland. Aan de welpen de opdracht om een manier te vinden om van het eiland af te komen.

Tijdens de verschillende activiteiten konden de welpen stukken van de kaart vinden terwijl ze ook werkten om in leven te blijven op het eiland. De eerste avond werd er een smokkelspel gedaan waarbij er gefoerageerd moest worden op het eiland en eten gesmokkeld moest worden door de zee. Er lagen echter haaien op de loer die maar wat graag een lichaamsdeel lustten, gelukkig hebben alle welpen het er heelhuids afgebracht.

De dag daarna waren de welpen druk bezig om door een spinnenweb te kruipen om zo bij een ander deel van het eiland te komen. Als je het spinnenweb echter aanraakte, en het belletje afging, kwam de spin tevoorschijn om je op te eten. Dezelfde dag kon er, na het koken en afwassen, gesherkaand worden bij het kampvuur.

Na nog een nachtje lekker kamperen in de tent was het tijd voor de hike op dag drie die gelopen werd aan de hand van een schatkaart die de welpen hadden gevonden. Na lang zoeken, en een paar keer verkeerd lopen, kwamen de welpen aan op een vlakte waar ze de schat vonden en ze terug naar het kampterrein liepen.

Eenmaal terug bij het kamp werd de schat verdeeld. Later op de middag werd er ook geprobeerd om flessenpost te versturen door middel van een echte waterraket. De post kwam helaas niet ver, maar iedereen kreeg wel een gratis douche.

Aan het einde van de middag was er een barbecue en werd de laatste avond door sommigen doorgebracht met lang kletsen tot diep in de nacht voordat de volgende ochtend de welpen de boot (niet) vonden en terug konden varen naar huis.

Al met al een heerlijk kamp, waar we met z’n allen lekker konden spelen, afwassen en lanterfanteren.
Wanneer gaan we weer?