Scouts zomerkamp 2021

We’re back!

Deze week kamperen de scouts een klein weekje in Lunteren! Ondanks een jaar aan covid maatregelen, beleven we deze zomer weer allerlei avonturen. 

Tijdens het kamp vullen we de fotogalerij en het logboek aan.

Kampverslag
Zondag 22 augustus (Armand en Oebe)

We kwamen aan het begin van de dag aan bij de Frans Hals. Hier verzamelden we om met z’n allen naar het kampterrein te fietsen. Terwijl de scouts een voor een aan kwamen, werd alle bagage ingeladen in de DAF van Rik. Toen iedereen er was, kregen we een uitleg over het fietsen en de regels hiervan, en toen iedereen klaar was om te gaan fietsen, gingen we in een rij fietsen.

Iedereen fietste in tweetallen, met Matthijs vooraan. Uiteindelijk viel het op dat sommige scouts het tempo te snel vonden, dus we begonnen wat langzamer te fietsen. Mathijs begon ook een “Tel spel” te gebruiken. Hierbij kreeg iedereen een nummer van 1 tot en met 15, en moest iedereen één voor één dat getal opnoemen. Zo konden we checken dat iedereen er was, als alle getallen van 1 tot en met 15 werden opgenoemd. Dit Tel Spel werd eens in de zoveel tijd even gedaan.

Toen we aan kwamen bij het kampterrein, had de leiding alvast hun tenten opgezet. Nadat we de fietsen hadden geparkeerd, kregen we uitleg over het kamp en het thema hiervan. Alle regels werden even besproken, en we deden alvast een eerste ronde van het Catan spel. Wanneer we hier klaar mee waren begonnen alle patrouilles hun tenten en keukens op te zetten.

Nadat alle tenten en keukens waren opgezet kregen we eerst wat tijd om uit te rusten. Daarna gingen we spellen doen. We begonnen met een spel waarbij je een bal 10 keer moest overgooien naar je teamgenoten, zonder onderbroken te worden. Dit ging goed, maar nadat een van de teams de eerste punt had gekregen, hadden de meeste scouts er geen zin meer in, omdat het oneerlijk was. Dus hierna gingen we voetballen. Dit ging wat langer door, het begon uiteindelijk een beetje te zacht te regenen, maar we konden nog prima spelen. Uiteindelijk begon het wel heel hard te regenen, waardoor we ook geen derde spel konden doen. Iedereen rende naar de partytenten van de leiding, en hier hebben we even gewacht tot de regen wat minder erg werd.

Uiteindelijk begon het wat zachter te regenen, dus we begonnen voor te bereiden op het avondeten. Alle scouts die nog nooit in de DAF van Rik hadden gezeten, gingen samen met Rik friet halen! Terwijl de friet eraan kwam, werden de keukentafels bedekt met aluminium. Dit deden we zodat we geen afwas hadden, en de friet gewoon op tafel konden verdelen.

Na het avondeten begon het opeens heel hard te regenen. Iedereen schuilde onder de gespannen zeilen over de keukens. Sommige scouts gingen kaartspellen spelen, anderen gingen gewoon relaxen. We zouden hierna eigenlijk ook nog een avond programma hebben, alleen ging dit niet door vanwege de regen. Dus uiteindelijk ging iedereen gewoon slapen.

 

Maandag 23 augustus (Koen en Mees)
Hallo! Vandaag hebben we veel leuks gedaan en we gaan het allemaal vertellen in dit verslag.

Om acht uur stonden we op en hebben daarna lekker ontbeten, maar wel een beetje langzaam. We moesten dus een beetje haasten. Na het ontbijt fietsten we met de hele groep naar de Albert Heijn in Lunteren. Na het boodschappen doen, hebben we de boodschappen teruggebracht en zijn daarna naar Ede gefietst. We gingen eigenlijk een stadsspel spelen maar daar was geen tijd voor dus hebben we lekker wat vrije tijd in Ede doorgebracht (we konden o.a. onze 5 euro spenderen aan ijsjes, snoep of de Maccie).

Na een uurtje vrije tijd gingen we naar de middag verassing. Iedereen was erg benieuwd en we gingen……. Lasergamen! Het was erg leuk. Daniël was eerste geworden, Koen was tweede en Thomas was derde. Na het lasergamen fietsten we terug naar het kampterrein in Lunteren. Toen kregen we even wat vrije tijd, ongeveer een half uurtje. Daarna hebben we een spelletje gespeeld; levend stratego.

Na het spel hebben we per patrouille ons eigen bedachte eten bereidt. De helft van de groep is met de Daf (de witte legerauto) naar de supermarkt gegaan. We hebben toen taart gehaald; een appelkruimeltaart, een kersenvlaai en een red velvet taart. Toen we terug kwamen hebben we een leuk avondspel gespeeld met de welpen. We hebben een smokkel spel gespeeld; de welpen moesten groentes de berg op smokkelen, terwijl de scouts ze probeerden tegen te houden. Na het avondspel hebben nog lekker een taartje gegeten en zijn daarna gaan slapen rond elf uur.

 

Dinsdag 24 augustus (Anne en Daan)
Op deze morgen werden wij zoals gewoonlijk gewekt door de leiding. Na een half uur was iedereen de tent uit en uitgerust begonnen we aan het ontbijt, ditmaal met eieren en spek. Toen alles op was en er afgewassen was konden we ons voorbereiden voor de hike.

Voor de hike kregen we een puzzelboekje waar we eerst zes puzzels op moesten lossen. Uit elke puzzel kwam een coördinaat van een post. Toen alle puzzels opgelost waren konden we vertrekken. Eerst de valken, toen de dassen, en als laatst de cobra’s. Elke post had zijn eigen stempeltje, waarmee we de posten konden afstempelen. We waren allemaal rond 16:00 weer terug. De Cobra’s hadden post vijf gemist en zijn met de Daf langs de post gereden.

Toen hadden de patrouilles alle posten gehad en was het tijd om taart te bakken! De keuze was tussen chocoladetaart, appelkruimel en speculaas appel. Tijdens het bakken kwam de leiding langs om ons de keuze voor te leggen wel of niet mee te gaan met de dropping die die avond zou plaats vinden. Op een paar na, had iedereen besloten om mee te gaan. Toen de taarten in de wonderpannen zaten, moesten we alweer beginnen met koken. Vandaag aten we shakshuka, een of ander rood goedje met tomaat, paprika, ei en geitenkaas. In combinatie met stokbrood was het best lekker.

Tijdens het koken en de afwas kregen twee scouts een beetje hoofdpijn, en een kwartier later voelde een andere scout zich ook niet zo lekker, zij hebben besloten om ditmaal maar niet mee te gaan met de dropping. Deze scouts konden met de scouts die eerder al aangegeven hadden niet mee te willen nog even bij het kampvuur zitten, gezellig bij de welpen 🙂

 De andere scouts werden ondertussen in twee groepen gedropt op een onbekende plek. Na ongeveer een uur was het tijd voor de scouts op het kamterrein op hun bedje op te zoeken. De andere scouts zijn met de DAF en de auto van jelle naar de locatie van de dropping gebracht. Een van de twee groepjes is verkeerd gelopen en per ongeluk bij de snelweg beland. Het andere groepje is net iets verder gedropt namelijk bij station Ede-Wageningen. Dat groepje zag meteen een kaart bij het station en daardoor liepen ze meteen in de juiste richting. Uiteindelijk liepen ze langs dezelfde plek als waar ze vorige dag in Ede hadden geluncht. Daardoor wisten ze meteen hoe ze moesten lopen, want we hadden daar naartoe gefietst. Zij liepen de dropping wel uit en gingen daarna lekker naar bed toe.

Woensdag 25 augustus (de leiding)
In verband met de dropping van de vorige avond besloot de leiding om de kids maar uit te laten slapen. Omdat de scouts goed hun best hadden gedaan met de dropping, waren we in de vroege ochtend naar de supermarkt gereden om verse broodjes voor de scouts te kopen. Eenmaal teruggekomen was het toch echt tijd om ze wakker te maken (het was tenslotte al half 10 geweest).

Toen de scouts na ongeveer een half uur opstatijd klaar waren om te foerageren konden ze verse broodjes en een gekookt eitje halen. Het werd zeer gewaardeerd.

Na het ontbijt wilden we het avondspel van de vorige avond spelen, hier waren ze vanwege een hike die uitliep niet aan toegekomen. Helaas was hier op dat moment geen animo voor (ze wilden liever kaarten en chillen), dus besloten we om maar alvast een begin te maken aan het afbreken van het kampterrein. Ineens wilden ze liever een spel spelen maar helaas voor hen was het opruimen nu het spel dat gespeeld ging worden.

De kamptafels moesten afgebroken worden, evenals een van de tenten. Helaas moesten we op sommige momenten nog de stappen van het afbreken opnieuw uitleggen (bv eerst het bovenste touw van het zeil losknopen en daarna pas de touwen die de tweepoten stabiel houden?). Toen het opruimen eenmaal klaar was, waagden we nog een poging om het spel te spelen. Ineens was daar wel animo voor.

Het spel, schapenhandel, bestond uit het verkopen van schapen aan de handelaar. Helaas voor de verkopers waren er ook ziektemakers (PL’S) die de schapen ziek maakten. Deze zieke schapen wilde de handelaar natuurlijk niet, dus moesten de verkopers eerst langs de veearts die ook op het terrein rondliep. Na het spel waren de meeste scouts weer moe (lees: lui) en gingen chillen op het terrein van de leiding (daar stonden namelijk nog banken). We hingen nog een touw op en gingen met de scouts volleyballen, iets waarvan we dachten dat niet veel scouts wilden doen, maar ze waren reuze enthousiast! Binnen luttele minuten werden er teams gemaakt en een bank neergezet voor de scheidsrechter die de punten bijhield. Ondertussen kwam Rik terug van de winkel met een verassing; ijsjes! Het was al iets warmer geworden en in de zon werd het al gauw erg heet.

Deze avond was er een bijzondere maaltijd, een soort van traditie op de laatste avond van zomerkamp; BBQ van BBQ-meester Corbin! Allerlei lekkere versnaperingen waren aanwezig en de maaltijd was heerlijk! Nogmaals bedankt Corbin en Elise! Ook waren er speciale gasten aanwezig, bestuur en andere leiding waren aanwezig om gezellig met ons mee te eten. Tijdens het eten waren de scouts nog een oud spel aan het spelen; steen, papier en scharen. Na het eten moest er natuurlijk nog afgewassen worden. De leiding had de aanhanger ingepakt met de piopalen, tafelbladen, touwenzak, gasflessen, kampkisten en nog veel meer, die door het bestuur meegenomen werd naar Arnhem en zelfs opgeruimd, waarvoor nogmaals onze dank!

Na het opruimen en schoonmaken van de toiletten werd het laat, waardoor een avondspel niet meer aan de orde kwam. In plaats daarvan besloten we om een potje te weerwolven, waar de welpenleiding ook aan meededen. Na het weerwolven mochten degenen die dat wilden (zelfs de leiding) naar bed en de oudste scouts mochten nog opblijven. Na een uurtje werden de laatste leiding moe en gingen de scouts lekker naar bed toe.