Opkomst schilderen en collage maken

Vandaag waren de scouts creatief! Met de hele groep hebben we aan een schilderij gewerkt. Niet zomaar een schilderij, een schilderij die uit verschillende canvassen bestaat.

De scouts hebben het oude scoutslogo geschilderd, dat kostte nogal wat voorbereiding. Het bleek nog erg lastig om de schetsen op de canvassen te maken. Gelukkig hadden de scouts Bagheera nog die ze tips en tricks gaf, ‘’hoe bedoel je, met een bezem een rechte lijn trekken?’’ ‘’ja, dat kan’’ en Bagheera deed het nog voor ook!

Tegelijkertijd mocht er één lid per patrouille met Rik foto’s selecteren voor een nieuwe collage. De collage die in ons lokaal hangt, vinden de scouts iets te oud. Het was verbazingwekkend hoeveel foto’s we eigenlijk hebben! Na een strenge selectie zijn er vijfentwintig foto’s over.

Het resultaat mag er wezen! Het schilderij en de (nog te maken) collage krijgen een mooi plekje in het scoutslokaal.