Pepernoten bakken

Het was een koude dag, waardoor we binnen het haardvuur hebben opgestookt. De scouts hadden een leuk programma bedacht; pepernoten bakken. Ze moesten zelf de boodschappen doen, de hoeveelheden bepalen en verdelen over de patrouilles. Na enig giswerk lukte dit prima! De scouts mochten zelf hun energizer verzinnen, wat natuurlijk Hollandse leeuwen werd. Daarna was het de laatste pepernoten maken. Als extraatje mochten ze er chocoladepepernoten van maken! Iets wat ze toch wel heel erg lekker vonden.

 

De PL’s en APL’s hebben we daarna naar ons kantoor (explorerlokaal) geroepen. We zijn nu namelijk met genoeg scouts om een vierde patrouille te maken! Vanaf volgende week hebben we de patrouillenaam ‘Dassen’ erbij. Dat is lang geleden! Na het opruimen was het alweer tijd om te sluiten. Omdat het langer duurde dan normaal, mochten de scouts na het sluiten nog van de gemaakte pepernoten genieten. Gelukkig waren ze niet te zout ;)!