Houtbewerken en routetechnieken

Vandaag hebben de scouts hun insigne houtbewerken en stoken behaald! de scouts hebben op een veilige wijze de bijl doorgegeven en een (leidingdikte) polsdikke tak doorgehakt, lettend op het hakken in een V’tje. Als energizer hadden Hidde en Daniël verzonnen om trefbal te spelen. Hidde had zelf het speelveld gemaakt, dat achteraf te klein bleek. Dit leidde tot leuke taferelen, omdat niemand de bal echt kon ontwijken.

Na de energizer was het tijd voor een stukje theorie. De PL’s en APL’s mochten aan de groep de basisfase routetechnieken uitleggen. Dit ging in het begin goed, alleen merkte de leiding dat de aandacht bij de les houden voor de scouts toch nog wel lastig was.

Daarna was het tijd om op te ruimen en te sluiten. De scouts waren jaloers op de bevers, die pepernoten bakten. Daarom gaan we volgende week pepernoten bakken!