Houtbewerken en stoken

Vandaag zijn we verdergegaan met het insigne houtbewerken en stoken. Eén van de onderdelen is het bewerken van een stuk hout. In de basisfase, moeten de scouts een simpel gebruikersvoorwerp maken. Voor de verdiepingsfase, moeten de scouts een ingewikkelder gebruikersvoorwerp maken. Uiteraard kregen de scouts eerst uitleg welk hout geschikt is voor houtbewerking en waar je op let bij het bewerken. Hierbij komt natuurlijk ook veiligheid aan de pas, hoe snij je? Wat is de afstand tussen jou en je buurman?

De scouts die bezig zijn met het basis insigne, begonnen met het slijpen van een lange stok (tip van de leiding). De scouts die bezig zijn met de verdiepingsfase gingen gevarieerd aan de slag met het maken van een lepel, vork, mes en eentje ging zelfs een bus maken, wat heel uitdagend is omdat er veel inkepingen aan de pas komt.

Het was mooi weer, dus we zaten allemaal in de kampvuurkuil. Nu was het wel aan de koude kant, dus maakte de leiding een vuurtje. En wat blijkt? Nadat het vuur aan was en de scouts klaar met stokken slijpen, mochten ze spekkies boven het vuur roosteren! Sommige hadden meerdere stokken geslepen, waar de oudere scouts dankbaar gebruik van maakten.