Houtbewerken en stoken.

Vandaag werkten de scouts voor het eerst dit seizoen aan een insigne. We beginnen met het insigne houtbewerken en stoken. Deze oefenen we in twee varianten, namelijk in de basis- en verdiepingsfase. In de basis leer je de belangrijkste aspecten van houtbewerken en stoken. In de verdiepingsfase krijg je nog meer technieken en is de moeilijkheid is groter. Zo mag je in de basisfase drie lucifers gebruiken om je vuur aan te krijgen, terwijl dat er in de verdieping maar twee zijn. Natuurlijk is ons streven: één lucifer om het vuur aan te krijgen.

Uiteraard is stoken makkelijk voor de scouts, dus moesten ze per patrouille vier verschillende vuren maken. Na een korte uitleg kregen ze van de leiding een aantal verschillende vuren op papier, zodat ze een beetje konden spieken. De scouts gingen enthousiast aan de slag!

Er moest veel gebeuren, zo moesten ze eerst de grond bladvrij maken in verband met de veiligheid, een veilige hakplaats inrichten en de vuren uitmeten zodat ze ongeveer twee meter bij elkaar vandaan zijn. Natuurlijk was ook een goede samenwerking nodig.

Nadat de patrouilles allemaal klaar waren voor de start kregen ze ieder twee lucifers. Ze mochten alleen hun eerste vuur aanmaken, daarna moesten ze met het eerste vuur de tweede aansteken, met de tweede de derde en bij de vierde moesten ze een touwtje doorbranden. De valken hebben gewonnen, op de voet gevolgd door de vossen en na een korte tijd ook de cobra’s.