Pionieren

Vorige week kampeerden we helaas niet op de waterberg vanwege het weer. Deze week was het echter droog, waardoor we weer naar buiten konden!

Vandaag stond pionieren op de planning. Niet zomaar pionieren, een stormbaan pionieren! De patrouilles kregen kort uitleg, want pionieren kunnen ze en iedereen is wel bekend met een stormbaan. Na de uitleg konden de scouts snel aan de slag. Ook de leiding ging een object pionieren. Zij waren dan ook als eerste klaar, want ze moesten wel het goede voorbeeld geven en laten zien hoe het goed maar vooral ook snel kan.

Pionieren was alweer een tijdje geleden, dus de patrouilles hadden een half uur langer voor nodig om de objecten klaar te krijgen dan gepland. Nadat de laatste patrouille klaar was, konden de scouts proberen de stormbaan zonder fouten te voltooien. Dit lukte ze natuurlijk allemaal, hoewel het object van de cobra’s wel een echte uitdaging was!

Nadat iedereen was geweest, moest het helaas alweer afgebroken worden (zo leren ze time-management, des te eerder ben je klaar, des te langer kan je ervan genieten) en na het opruimen was het weer tijd om naar huis te gaan.

Volgende week is het vakantie! Dan is er helaas geen opkomst voor de scouts. Tot over twee weken en geniet van jullie vakantie!