Hoog-BOUWEN

Echte scouts kunnen pionieren. Pionieren is een verzamelnaam voor het bouwen van voorwerpen van palen hout en touw. En dat is hartstikke leuk. Denk aan schommels, tafels, tenten maar ook een stormbaan, brug en zo is de lijst echt heel erg lang. Dat betekent dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen. Maar omdat de houten palen best wel zwaar zijn hebben wij miniatuur gepionierd met saté prikkers en elastiekjes. 
Dat was een klein beetje wennen. En oefenen. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. 
Er zijn hele hoge bouwwerken gemaakt. 

Daarna zijn we naar buiten gegaan en hebben we het balspel stand in de mand gedaan. En jullie raden het nooit! Maar bij wie gingen alle ballen door het poortje heen? Juistem! Bij Sterre. Dat betekende dat Sterre de meeste ballen door haar poortje hadden en oh nee. Nu had Sterre verloren. Gelukkig konden we er allemaal heel hard om lachen. 

De scouts hadden deze dag een stormbaan gemaakt. Eerst was er heel nadrukkelijk met meerdere voorbeelden uitgelegd waarom de Bevers niet zonder begeleiding klimmen en klauteren. Ook werden alle gevaren uitgelegd. De Bevers beloofde dat ze altijd zullen vragen of ze op zo´n bouwwerk mochten en er nooit zomaar zelf op gaan.
En onder begeleiding van de scoutsleiding, Keet en Sterre mochten de Bevers lekker klimmen en klauteren.   En er waren gewoon Bevers die van de hoogste balk naar beneden durfde te springen! En Sterre? Die durfde niet. Die vond het allemaal veel te hoog. Gelukkig konden de Bevers helpen en Sterre stond binnen de kortste keren weer met beide voeten op de grond. 

Het was een hele leuke dag! 20201017_103024