Scouts weekendkamp

Het was afgelopen weekend weer tijd voor ons jaarlijkse (herfst) weekendkamp. Dit jaar kamperen op de Waterberg! Helaas werkte het weerbericht niet mee, waardoor we op het laatste moment het hele kamp hebben omgegooid; toch naar onze eigen Bolster.

Vrijdagavond leek het net een achterstevoren kamp! We begonnen namelijk met het opruimen, in plaats van opzetten, van twee tenten. Daarna hadden we een licht avondprogramma met kletsen, rond de openhaard zitten en weerwolven! Om 23:00 was het tijd om te gaan slapen.

Zaterdag wekten we de scouts om 07:30 met rustgevende muziek (Lion King). Na het ontbijt moesten de scouts een LuPa (scoutingtaal voor lunchpakket) maken voor de hike. Dit was een refurbished hike van de RSW 2017. Gelukkig was het droog, want de groepjes wilden nog wel eens verdwalen. Toen het tweede groepje pas om 14:00 halverwege de route op de blokhut aankwam (die lag toevallig op de route) mochten ze blijven. Als compromis kregen ze een klusje; het berghok uitruimen, zodat we die daarna samen weer konden inruimen. Om 15:15 was het eerste groepje aangekomen op hun eindlocatie, waarna ze opgehaald zijn. De scouts hebben nog geholpen om het houthok aan te vullen, wat wel nodig was met dit weer!

Daarna kwam het avondeten voorbereiden. De scouts kregen aardappel, prei, ui, paprikamix en champignons die ze in kleine stukjes moesten snijden. Zodra alles gesneden was, kregen ze aluminiumfolie en mochten ze een “alu pakketje” maken. Uiteraard hoorde daar ook vlees bij. De keuze was tussen gehakt, kip of shoarma. De shoarma was vooral in trek bij de scouts, want die was zo op.

Ondertussen werkten een aantal scouts aan het maken van een toetje. Appel crumble uit de DO (Dutch Oven). Helaas regende het echt te hard voor een vuur buiten, dus kregen ze als alternatief twee wonderpannen om in te bakken. Het resultaat was heel lekker!

Door de regen viel het avondprogramma helaas ook in het water (haha) wat niet erg was omdat het avondeten enorm uitliep. Ze deden nog wel een goede poging voor een bonte avond. Daarna was het tijd om naar bed te gaan. De leiding moest van de scouts nog wel een verhaaltje vertellen voor het slapengaan, omdat ze anders niet konden slapen.

Op zondag was het was lekker uitslapen! Om 09:00 werden de scouts pas wakker gemaakt! Helaas duurde het daarna nog een uur voordat ze opstonden, waardoor de gebakken eitjes lauw en de afbakbroodjes koud waren. Na het ontbijt werd het tijd om op te ruimen.

Het was vermoeiend, maar heel gezellig. We hopen dat de scouts er ook van genoten hebben.