Bever – INSTALLATIE

Wat was het leuk vandaag! En wat spannend! Vandaag was namelijk de eerste Bever Installatie bij de SBV-Kastanjegroep. Keet en Sterre waren net zo zenuwachtig als de kinderen. Het is ook natuurlijk niet niks. 
Vanwege de Corona maatregelen hebben we namelijk iets bijzonders georganiseerd en dat was de Bever-Installatie-Walk-Through! De wandpanelen tussen het beverlokaal en het scoutslokaal zijn weggehaald. Eerst zijn Keet en Sterre geïnstalleerd als Bever Leiding. Dat was mooi om te zien want zo wisten de Bevers ook allemaal wat er ging gebeuren. 

Het was een beetje donker gemaakt en de Bevers mochten tijdens hun installatie de kaars aanmaken in het haardvuurtje om vervolgens een van de regenboog kaarsen aan te steken. 
Daarna mocht de hand op de vlag en werd de belofte gezegd! 
Vervolgens kregen de geïnstalleerde Bevers hun das en alle insignes. 

Het was een echt feestje. Met voldoende afstand tussen de ouders, kinderen en de leiding. Er was een looproute, mondkapjes werden gedragen en ik denk dat de ouders hele mooie foto´s hebben kunnen maken. En wat duurde het stiekem lang! De Bevers hebben heel goed gewacht op elkaar. Zeven kinderen in zeven rode blousjes. Het was een heerlijk gezicht. Maar tussendoor moest er even gedanst worden. En gestapt en gegild! 

Na de installatie hebben we met zn allen nog een spelletje gedaan en toen pakte Sterre ineens allemaal buitenspeelgoed. Het gebeurd niet vaak bij de scouting maar we hadden het laatste halfuurtje lekker vrijspelen. Het was heel leuk om te zien hoe creatief de kinders waren met een bal, touw en hoepel. 

Het was een heerlijke opkomst!