Communicatie opkomst

Vandaag hadden we de eerste opkomst sinds tijden met minder welpen, want de grote dames en heren zijn natuurlijk vorige week overgevlogen naar de scouts.

Eerst het openen wie wil er openen? Degene die dacht ik wil niet had pech, we konden het aan zijn gezicht aflezen, maar alle andere welpen mochten helpen en zo met elkaar (samen)dan lukt het wel.

Daarna gingen we verder met communicatie en samenwerken. Eerst weer een spelletje met de blinddoek, zet ze maar in een figuur zonder ze aan te raken. Dat bleek toch moeilijker dan gedacht, sommigen buitelden over boomstammen, maar uiteindelijk is het toch allemaal gelukt.

Daarna het spel welk dier ben ik? Dus de leiding druk met dierennamen verzinnen en stickers op de ruggen van welpen plakken en de welpen druk met vragen aan elkaar. Sommige namen waren erg moeilijk en het was een beestenboel. Wat ook leuk is, is om de leiding met de oude stickers vol te plakken. 🤣

We hadden weer heerlijke limonade en na het drinken hebben we vlaggenseinen gedaan, dat is toch echt wel een kunst. Een positie van een vlag verkeerd gelezen en er komt een raadsel uit.

We hadden nog tijd over voor even vrijspelen, maar toen de keuze kwam dat, of Hollandse leeuwen werd de leiding overstelpt met het roepen om Hollandse leeuwen en moesten wij als leiding in het midden.

Wat een heerlijke dag toch, maar helaas moesten we ook afscheid nemen van Lotte, want die gaat verhuizen, we wensen haar heel veel plezier op haar nieuwe plek en hopen dat ze daar ook een leuke scoutinggroep kan vinden.

Even sluiten en dat was het alweer.

Tot volgende week!