Welpen overgevlogen

Afgelopen zaterdag was het, kort na de start van het seizoen, weer tijd voor overvliegen. De oudste welpen gingen zoals elk jaar over naar de scouts. Dit jaar was echter iets anders omdat we in plaats van overvliegen (doordat de kabelbaan ziek was) gingen over-peddelen met een door de leiding geknoopt vlot. Nadat alle welpen afscheid hadden genomen van de overvliegers moesten deze per vlot naar de overkant varen. Iedereen op het vlot kwam, na het nodige heen en weer getrek, gelukkig droog aan de overkant aan. Nadat de overvliegers veilig aan de andere kant stonden gingen de welpen verder met het thema communicatie.

Hiervoor gingen ze, na een korte uitleg, zelf uitvinden hoe moeilijk communiceren soms is. Dit deden ze door een woord in de kring rond de fluisteren aan de persoon naast hen en te kijken of woord aan het eind van de kring nog hetzelfde was.

Na het spel gingen de welpen vervolgens geblinddoekt, onder begeleiding van de rest van hun nest, geblinddoekt een parcours afleggen. Tijdens dit parcours moesten ze volledig afgaan op de instructies van de anderen en was duidelijk communiceren erg belangrijk. Hierna mocht er kort vrij gespeeld worden voordat de opkomst alweer voorbij was.