Overvliegen

Vandaag hebben we vier nieuwe scouts mogen ontvangen van de welpen. Deze keer ging dat helemaal anders. Traditioneel gezien vliegen we over doormiddel van een kabelbaan. Dit jaar kozen we voor een vlot. De leiding begon om 9 uur al met het maken van het vlot, die voordat de opkomst begon al af was.

Na een beetje moeite van de scouts kwam het vlot bij de overvliegplek. Daarna mochten ze hem eerst nog testen, want er moest ook nog een touw naar de overkant.

Geen van de overvliegers zijn nat geworden! Dit is iets wat niet altijd zo is. Nadat we de overvliegers verwelkomt hadden, konden de scouts nog met het vlot varen. Vlotvaren op een vlot dat door de leiding is gemaakt, dat wilden de scouts wel. Na nog een uurtje varen werd het weer tijd om het vlot af te breken en de touwen uit te hangen. Dit mochten de scouts natuurlijk wel zelf doen.