Minikampje en loten verkopen

We hebben weer ons eerste minikampje van het scoutingseizoen gehad. De scouts hadden een echt scoutingprogramma gemaakt, namelijk vuur stoken en brood bakken. Natuurlijk moest het brooddeeg eerst gemaakt worden van bloem, gist, water, snufje zout, suiker en tijd. Nadat de scouts hun broodjes boven het vuur hadden bereid, kon het opgesmikkeld worden. Daarna was het al bedtijd.

Zaterdagochtend mochten de scouts inventariseren hoeveel pionierhout we nodig hebben. Hiervoor moest alles van zolder. We konden zo ook goed zien of al het hout nog goed was. Nadat het geïnventariseerd was, kon het weer (netjes) opgeborgen worden.

De grote clubactie! Een loten verkoopactie wat een jaarlijks terugkerend fenomeen is. De scouts kregen allen een boekje mee om loten te verkopen. Van de opbrengst kunnen we weer extra leuke dingen organiseren, zoals onderdelen van ons zomerkamp.