Boom-ZINNIG

Vandaag zijn de Bevers op expeditie geweest in het park. We hebben met loepen en verrekijkers goed om ons heen gekeken. Zo hebben we beukennootjes en veren bestudeerd. Ook hebben we heel goed kunnen zien hoe de barst van een boom eruit ziet. Met een loep kan je veel meer zien dan zonder! Een Bever zei: ¨Met een vergrootglas kan je heel goed kijken! Dan wordt alles groter!¨ 

Ook zijn we op zoek gegaan naar de waterval. Bij de waterval waren de stenen erg glibberig. Het slijk zag er erg bijzonder uit door de loep heen. Het glinsterde ook een beetje. Toen we verder liepen hebben we nog een klein watervalletje gezien. Dat was wel heel interessant! We vonden bakstenen en Sterre heeft laten zien wat er gebeurd als je de bakstenen gebruikt om een blokkade te maken. We hebben geleerd dat water altijd wel gaat waar het wil gaan. Het water kon door de blokkade niet meer goed door de geul stromen. Wat er gebeurde leek wel magisch! Het water ging namelijk buiten de geul om de stenen heen. Daardoor werd het water hoger. Het leukste was natuurlijk om heel snel de stenen weg te halen zodat het water veel sneller naar beneden ging. 

Toen we terug kwamen bij het lokaal hebben de Bevers op de krijtmuur getekend wat ze allemaal hebben gezien op expeditie. Van bloemetjes tot boomschors, wolken en bomen. Maar de eenden waren wel het leukste om te tekenen.

Voor de opkomst van 3 oktober hebben we in de nieuwsbrief gevraagd om vier wc-rollen mee te nemen. We zijn er vandaag op gewezen dat twee keukenrollen veel hygiënischer zijn en dat klopt natuurlijk! Daar hadden we helemaal niet bij stilgestaan. Dus in plaats van de wc-rollen is keukenrol ook goed. 

Tot volgende week allemaal! 

Voor de ouders: Sterre is nu klaar met haar Bever To-Do-Lijstje dus dit is het laatste bericht 😉