Bevers redden Nederland

Normaal was afgelopen zaterdag de Airborne wandeltocht. Tijdens deze tocht lopen de welpen, scouts en explorers altijd mee. Omdat het dit jaar allemaal even anders loopt en de Airborne afgelast was hebben de andere speltakken een alternatieve tocht gelopen om er toch bij stil te staan bij Operatie Market Garden in 1944. Dat betekende dat Sterre en Keet ook iets moesten verzinnen. Maar hoe doe je dat met Bevers?

Tijdens het drinken heeft Sterre aan de Bevers gevraagd wat het betekent om ruzie te hebben. Dat wisten de Bevers heel erg goed. Ruzie is als je elkaar niet aardig vind en heel boos bent op elkaar.
Sterre vertelde dat er vroeger een land was die andere landen wilde inpikken. De landen kregen daar ruzie over. Opeens kwamen de landen die nog niet ingepikt waren met vliegtuigen naar Nederland toe. In deze vliegtuigen zaten allemaal stoere mannen met parachutes die hier bij ons in Arnhem uit de vliegtuigen sprongen. Dat deden ze in het donker om ervoor te zorgen dat ze niet gezien werden. De ruzie was heel snel voorbij en Nederland was weer vrij!

Een Bever wist te vertellen wat een parachute was, en dat ik vertelde over de oorlog. Keet heeft uitgelegd dat er normaal elk jaar een wandeltocht is om die mensen te bedanken. Wij, als de Bevers, hebben een speurtocht bij ons in het bos.

Dat was een hele leuke speurtocht, want er hingen allemaal poppetjes met parachutes in de bomen. Zo hebben we alle speelgoed poppetjes gered! Toen we terug kwamen bij de groep had Sterre een grote parachute gepakt. Alle Bevers konden een handvat pakken. We hebben eerst wat rustig gewapperd en uiteindelijk steeds sneller.

In onze verbeelding zijn we met zijn allen het vliegtuig ingestapt. We hebben rustig gewapperd met de parachute. We gaan opstijgen! Op zee was de wind veel erger, we gingen heel hard wapperen en springen! We vlogen over Nederland! We zijn uitgeweken voor de Domtoren in Utrecht, we hebben een rondje gewapperd om Arnhem heen. We gaan springen! De parachute helemaal boven onze hoofden en toen zijn we in de parachute gaan zitten. Giechelde de giechelde natuurlijk. We telde af van 3 naar 0 en toen sprongen we onder de parachute vandaan en vielen op de grond. We hebben Nederland gered. Er is geen ruzie meer en toen gingen alle Bevers vrolijk naar huis.