Airborne 2020

Huh, maar de Airborne kon toch niet doorgaan?

Ja, dat klopt. Echter weten wij daar met scouting wel raad mee. Deze keer helaas geen 75 jaar Airborne, die kon vanwege Corona niet doorgaan. Met de scouting hebben we een leuke route van +-12 km die langs de route loopt die de Engelse paratroepen destijds ook moesten afleggen. Onderweg kregen de scouts bij verschillende punten filmpjes te zien over hoe de geallieerden trachtten om de brug bij Arnhem te bereiken om die vervolgens in te nemen, lang genoeg voor de geallieerde pantserdivisies om de brug te bereiken. Helaas, dit bleek een brug te ver te zijn.

Omdat de scouts zo snel liepen moesten we onderweg noodgedwongen pauze houden (wat een straf) voordat we bij de post aankwamen. Die stond bij de oude kerk in Oosterbeek. Eenmaal aangekomen konden we lekker lunchen. Het werd helemaal feest toen de ijscokar aankwam, waar we de verleiding niet konden weerstaan om een lekker bolletje ijs te nemen.

Uiteindelijk kwamen we rond 14:15 aan bij ons eindpunt, de John Frost brug in Arnhem (voor niet Arnhemmers de ‘’oude brug’’ genoemd). 45 minuten eerder dan gepland! Al was het dan niet de Airborne die we gewend waren, dit was een zeer goed alternatief!