Scouts zomerkamp 2020

Anders dan anders!

Deze week kamperen de scouts een midweek voor de Bolster! 

Tijdens het kamp vullen we de fotogalerij en het logboek aan.

Kampverslag
Maandag 13 juli (Igor en Pelle)
Als eerste hebben we onze tenten en keukens opgezet. We kwamen helaas meerdere pio palen tekort. Gelukkig konden we dit als echte scouts oplossen met een boom. Een van de patrouilles kreeg een nieuwe patrouille kist om uit te proberen. Hij ziet er super gaaf uit! Tijdens het opbouwen kregen we lunch van de leiding.

We hebben vlaggenroof gespeeld. Het was een beetje anders dan anders; je hoefde namelijk niemand te tikken. De bedoeling was dat je de vlag van de andere partij vond en deze met je eigen vlag bij de leiding inleverde. Uiteindelijk floot de leiding en won er niemand!

Na het spel hebben de oudste scouts een poging gedaan tot het maken van een jaarplanning. Wanneer ze naar de explorers overvliegen over een jaar, moeten ze namelijk alles zelf doen! Ondertussen hebben de andere scouts zonder hulp van de PL’s of APL’s geprobeerd de rest van de banken en zeilen af te maken.

Peter kwam langs om de keukens te keuren. Hij was erg streng en alle keukens moesten iets verbeterd worden. Zodra de keuken goed was, kregen we een recept om te koken en de ingrediënten. We hebben falafel met couscous en naambrood gegeten. De groente was wortel-tomatensaus en spinazie met een spinazie salade erbij.

Nadat iedereen gegeten en opgeruimd had, hebben we de scouts verdeeld in twee groepen. Per groep hebben we een soort van verstoppertje gespeeld. Eén scout moest buiten zicht gaan zitten, waarna de leiding de scouts hielp om te verstoppen, terwijl hij ze nog net kon zien. Zodra iedereen verstopt was, mocht degene die weg was terugkomen. Die scout moest op hete krukje gaan zitten om iedereen te proberen te vinden. Dat was erg lastig! Voor degene die moest zoeken was het lastig om te zien en voor degenen die verstopt zaten kon het lastig zijn om op dezelfde plek te blijven zitten.

Toen we terugkwamen bij de Bolster kregen we limonade en zelfgemaakte boterkoek. We hebben rond het kampvuur weerwolven gespeeld en nu is het tijd voor bed.

Dinsdag 14 juli (Anne en Demi)
Vandaag begonnen we heel rustig, met de kabouterdans. Langzamerhand werd iedereen wakker en begon mee te dansen met de kabouterdans. Een super gezellige ochtend :). Na de kabouterdans was het tijd voor het ontbijt; eieren met spek was het deze eerste ochtend! Toen alles weer netjes was opgeruimd, werd ons verteld dat we een hike gingen lopen vandaag.  Na de uitleg van de hike werden we in patrouilles gedropt op het startpunt. Eigenlijk ging het bij iedereen wel prima, behalve bij de cobra’s. Zij hadden op een bepaalde route niet op het goede punt gestart. Ze kwamen toen niet goed uit. De valken en vossen kwamen elkaar na de tussenpost tegen. De rest van de hike hebben ze dan ook samen gelopen.

De valken en vossen zijn op het eindpunt aangekomen, de cobra’s zijn halverwege opgehaald. Toen we terug kwamen van de hike, hadden we een tijdje voor onszelf. Wat alle scouts deden was heel verschillend. Sommigen hebben samen in de tent gechild. Anderen hadden energie om tikkertje of iets dergelijks te gaan doen. 

Eventjes later was het tijd om te gaan koken. We aten kip met rijst en sous (tikka massala). Voor scouting was het best wel lekker. De afwas was natuurlijk super smerig door de tomatensous en paprika. Gelukkig waren er scouts die het wel eventjes wilden doen. Er waren ongeveer vier pannen kokend water nodig om alles goed schoon te krijgen. 

Toen alle patrouilles klaar waren met hun afwas, was het tijd voor een avondspel. We kregen een briefje met vier havensteden erop. Deze moest je in de goede volgorde af laten kruisen bij verschillende posten. Het is echt een beetje minder fijn om uit te leggen hoe het spel precies werkt dus dat gaan we maar eventjes niet doen.

Er waren veel scouts die graag wilden gaan slapen omdat ze erg moe waren van een hele dag actief zijn. Ook de leiding wilde graag op tijd gaan slapen. Veel scouts hadden dan ook geen zin om het spel af te maken, dus zijn we er maar mee gekapt. Dit maakte ook dat er geen uit eindelijke winnaar was.

Nu is het dus tijd om te gaan slapen. Hoeft niet per se meteen, maar er zijn natuurlijk wel mensen die wel gewoon willen slapen.

Morgen weer een dag 🙂 !!

Woensdag 15 juli (Daan, Igor en Koen)
Om acht uur werden we werden we door de leiding wakker gemaakt. Na het opstaan konden we lekker ontbijten.

Na het ontbijt mochten we onze voorkeur aangeven voor het ochtendprogramma. De keuze was tussen boerengolf, geocachen en het verstopspel.

Het geocachen hebben we met vier scouts gedaan. We zijn met Rik in de auto naar de start van een multi-cache gereden. We moesten negen sprookjes vinden met behulp van een gps. Het vinden van het eerste sprookje leek erg lastig. Uiteindelijk bleek dat we op het verkeerde coördinaat stonden! Na de negen sprookjes, konden we het laatste punt helaas niet vinden.

De boerengolf begon erg lastig. We moesten vanaf de Bolster de heuvel omhoog. Dat betekende dat we na elke slag snel achter de bal aan moesten rennen. Verder hebben we door Zijpendaal gelopen. Tussendoor zijn er vier ballen in het water gekomen. Gelukkig dreven ze uiteindelijk vanzelf naar de overkant, helemaal mooi. Op de route lag een speeltuintje, waar we uiteraard even gestopt waren. Als laatste hebben we naar de Lincolngroep gezwaaid die ook op kamp zijn.

Na het ochtendprogramma hebben we geluncht. De leiding had een programma uitgekozen wat ze al erg lang wilde gaan doen; pizza bakken in zelf gemaakte ovens. Per patrouille zijn twee scouts aan de slag gegaan met pizzadeeg maken, terwijl de rest met Peter begon aan de ovens. De ovens werden gemaakt van tegels en zand voor isolatie. Het deeg moest natuurlijk een tijdje rijzen. In de tussentijd habben we gewerkt aan het maken van vuur en het snijden van alle ingrediënten voor op de pizza.

Toen alle ovens warm waren, konden we beginnen met bakken. Wat waren ze lekker! Helaas zijn er wel een heel aantal pizza’s op de grond gesneuveld. Nadat al het deeg op was, mochten we de losse groenten, ham en salami nog eten. Na het eten moest er natuurlijk opgeruimd en afgewassen worden.

Na het opruimen kregen we taart van de leiding. De moeder dan Daniël had taart gebracht voor de hele groep (nogmaals dank namens de leiding). Je mocht kiezen tussen bosbes cheesecake of appeltaart. Een andere keuze die we moesten maken was of we mee wilden doen aan de dropping. Eerst wilden er maar heel weinig scouts meedoen. Uiteindelijk deden er negen scouts mee.

We werden in twee groepjes gedropt. Het was best makkelijk want we werden gedropt op een plek waar we wisten waar we waren. De scouts die bij de Bolster bleven hebben allerlei kringspelletjes gedaan. Voordat we naar bed gingen kregen we van de leiding nog een broodje knakworst. Een paar scouts hadden mazzel en kregen zelfs twee broodjes! Toen was het lekker naar bedje toe 😴😴😴.

Donderdag 16 juli (Hidde en Thomas)
Aan het begin van dit geweldige etmaal hebben we daadwerkelijk de hoognodige nachtrust gekregen waar wij zo lang naar hebben gesmacht. Het hoofd van onze democratische dictatuur had besloten ons maar liefst drie uur later te laten oprijzen uit onze diepe slaap. Dit geweldige voorval werd opgevolgd door een exquisiete brunch met luxueuze broodjes van de ochtendbakker. Na dit uiterst uitgebreide ontbijt hebben wij ons gereed gemaakt om een frisse duik te nemen. We zijn door onze chauffeurs in dure bolides naar het zwembad gereden. Hier moesten wij met onze chauffeurs helaas de wegen scheiden. De oorzaak hiervoor was de regelgeving van het sportcentrum met betrekking tot sociale afstandshouding. Wij hebben ons hier andere kleren aangetrokken om ons toe te staan een diepe duik te nemen.

Ewa dit is dus echt lit a neef. We zitten hier dus gewoon te chillen in het zwembad, beetje rond te waggelen en toen gingen we naar die hottub, je weet zelf maat. We gingen dus daar in zitten en toen gingen een paar stoere jochies boos naar ons doen a neef, was niet lit man. Wollah meh ik zweer a neef, ze gingen helemaal loesoe. Ze gingen steeds meer vriendjes erbij halen en ze gingen helemaal biggie doen. We hadden geen trek in fittie dus wij gingen niet erop reageren weet je. Daarna gingen we ergens anders heen en daar waren die irritante kindjes weer irritant aan het doen, je weet. Toen ze nog meer biggie gingen doen werden ze uit het zwembad gegooid en toen gingen we weer chillen. 

Na dit betreurenswaardige voorval hebben onze chauffeurs ons weer opgehaald bij het sportcentrum en zijn wij huiswaarts gekeerd. Wij hebben hierna de niet-geprogrammeerde tijd geütiliseerd door een balletje te trappen voor ons kampgebouw. Hierbij vlogen de ballen ons en het kampgebouw de ballen om de oren. Een paar vermoeide kampgenoten waren het slagveld ontsnapt en zijn met een van de hoofden van de democratische dictatuur wezen schat zoeken door middel van het Globaal Positioneringssysteem. Daarna zijn deze jonge zielen uit pure angst voor het oorlogsgebied maar gefrituurde aardappelreepjes gaan halen bij het tussendoortjesrestaurant. Met deze lekkernij hebben de vredestichters de oorlog op het kampterrein weten te sussen. 

Na deze overheerlijke en voedzame maaltijd hebben we het gebruikte keukengerei glimmend schoon geboend. Tijdens het uiterst vlugge gereedmaken van dit vieze werkje werd ondertussen een filmtheater voorbereid in het onderhand opgewarmde kampgebouw. Wij hebben hier genoten van een perfect geselecteerde film. We hebben tijdens deze film gebruik gemaakt van een gevarieerd assortiment aan versnaperingen. Om deze geweldige dag van de zomerweek af te sluiten was er een avondactiviteit: een sluipspel. Wij hebben erg genoten van deze bij ons al bekende bezigheid. Na deze activiteit hebben we de resten opgemaakt van een gulle gift van onbekende oorsprong. Hierna zijn wij vermoeid richting bed gekeerd.

Vrijdag 17 juli (de leiding)
Nadat iedereen gisteravond naar bed moest, mochten de oudste scouts nog even opblijven. Dit vonden ze geweldig, want normaal moeten ze van ons heel vroeg naar bed. Na een tijdje werden wij (de leiding) zelf moe en moesten ze nu toch echt wel naar bed toe.

Zoals wel te raden, werden we veel te vroeg wakker van de wekker. Gelukkig werkte de automatische piloot nog goed en hadden we snel koffie gezet. Daarna kwam het leuke gedeelte: de scouts wakker maken. Muziek werd aangezet en Rik ging de tenten langs om ze wakker te schudden. Langzaamaan kwamen toen de slaperige kopjes de tent uit gerold.

Na het ontbijt kwam het vervelende gedeelte, namelijk opruimen en afbouwen. De tenten moesten natuurlijk afgebroken worden. Dit moesten de scouts eerst doen omdat die daarna naar de Frans Hals gebracht konden om uitgehangen te worden. Het verliep allemaal soepel. Er werd goed opgeruimd en er ontstond geen onenigheid over de verdeelde taken.

Nadat alles was opgeruimd (in recordtijd!) gingen ze allemaal op het zeil liggen. Dit vond de leiding natuurlijk te lui dus werd er een voetbal naar buiten gegooid. Nadat iedereen weer op het terrein terug was had de leiding nog een laatste snack; taart. We hebben de scouts al de hele week verwend met taart (van de moeder van Daniël), zelfgemaakte boterkoek en stroopwafelcake van Jelle.

Het was ‘f*cking’ leuk! Heel leuk om, ondanks de corona-crisis, toch nog op kamp te kunnen gaan. Nu is de leiding wel moe, daarom komt dit verslag een dag te laat. Gelukkig hoeven we enkel nog de tenten op te ruimen, en dan is het weer fris en fruitig voorbereiden om het komende seizoen weer net zo leuk te maken als het afgelopen seizoen.

Fijne vakantie nog!