Broodjes bakken, A-frame lopen en golf

Vandaag genoten niet alleen de scouts van het buiten zijn, ook de explorers hadden weer opkomst!

Voor de scouts begon het programma met het zelf maken van brooddeeg. Het was nog best wel lastig om de verhoudingen goed in te schatten. Toch lukte het de drie patrouilles om een mooi deeg te maken. Ondertussen werkten een aantal scouts druk aan het voorbereiden van een kampvuur. Broodjes moet je immers wel ergens kunnen bakken ;).

Terwijl het deeg aan het rijzen was, pionierden de scouts een A-frame. De patrouille die met hun frame het eerst naar de overkant van het plein kon wandelen, won eeuwige roem! Bij de ene patrouille ging het net wat sneller dan bij de andere.

Als laatste hebben de scouts gezellig samen broodjes gebakken in de kampvuurkuil. Zodra het broodje klaar was, kon er ook nog een warm worstje in.

De explorers hebben rond de Bolster een heuse golfbaan aangelegd. Na deze uitgeprobeerd te hebben, is er nog een boerengolf competitie geweest door het bos.