Lekker veel spelletjes!

Leuke Schattepetatten, 

Het gaat allemaal wat trager dan normaal want Kaa gaat vanaf nu zelf de stukjes en foto’s op de website plaatsen. Dus vandaag nog even geen foto’s want Kaa heeft het wel geprobeerd, maar het lukt nog niet zo goed. 

Gelukkig hebben we de foto’s niet nodig om ons geheugen op te frissen want, we hebben zo’n leuke opkomst gehad! Het was een ouderwetse opkomst met veel diverse spelletjes. We hebben gerend en lekker geravot in het bos. Ook hebben we Levend Pictonairy gespeeld. Dat was nog stiekem best wel een beetje lastig. In de nestgroepen kregen de welpen allemaal een situatie die zij moesten uitbeelden. Dat betekent dat er veel samengewerkt moest worden en er was ruimte om ook naar elkaar te luisteren. En het raden ging iedereen ook goed af. Zo hadden we een dierentuin, een marathon en tv kijken op de bank. Knap hoor! 

Een van de favorieten was toch wel een ouderwets potje trefbal. En wat is er nou leuker dan alle welpen tegen de leiding? De welpen hebben het ons lastig gemaakt, onder aan de streep had de leiding twee keer verloren. Is ook niet gek hoor; 21 tegen 4. Maar wat ik altijd zeg; “Winnen is niet belangrijk, het is wel heel leuk als je wint natuurlijk, maar samen het spel spelen is veel leuker.” We gaan dit spel de aankomende weken vaker spelen en misschien komt er in het nieuwe scouting seizoen wel een Trefbal Toernooi. Wie weet 😉 

Aankomende zaterdag gaan we starten met het Insigne Spoorzoeken. Hartstikke leuk! Maar vergeet niet dat jullie op donderdag nog een e-mail krijgen met het bericht hoe de opkomst doorgaat; in de bolster of thuis. 

Nog even een kleine voetnoot; vergeet je eigen drinken niet en laat je joggingbroeken en open schoenen thuis. 

Lieve groetjes, 
Baloe, Oe, Els en Kaa