Koken op houtvuur

Vandaag zijn de scouts gaan koken op houtvuur. Per patrouille kregen ze de ingrediënten voor een Mexicaans recept, de wraps.
De scouts moesten zich aan een tijdsplanning houden dat door de leiding op het bord was geschreven.
De kunst was om te zorgen dat op tijd een vuurtje gemaakt kon worden, al was het best lastig met de wind erbij. En op tijd de blikken kidneybonen, zwarte bonen en maïs uit te laten lekken en de sla die gewassen moest worden.

Het pannetje met de vulling kon vervolgens op het houtvuur gezet worden. Nadat het klaar was konden de scouts gezamenlijk de wraps eten. Alleen voor de leiding was er niet veel meer over behalve tortilla gevuld met sla en geraspte kaas.
De scouts lieten een goede samenwerking zien, hielden zich aan de tijdplanning, en konden gezamenlijk eten.

Het was een zeer geslaagde opkomst.