Weekendkamp en greppeltocht

Dit weekend hadden de scouts weer een kampweekend met Greppeltocht.
 
Vrijdagavond begonnen de scouts met een spelletjesavond. De scouts hadden veel keus in bordspellen. Er waren twee groepen: een groep speelde Risk en de andere groep speelde Black Jack. Het was een gezellige avond onder het genot van chips en frisdrank. 
 
Zaterdagochtend heeft de leiding de scouts verrast met een heerlijk ontbijt met verse broodjes. Nadat iedereen ontbeten had en de afwas was gedaan, hebben de scouts levend kwartet gespeeld in het bos.
Na het spel kregen de scouts van Bart uitleg over boerengolf. Er werden vijf groepjes gemaakt. Bart had een parcour uitgezet in park Sonsbeek. Met behulp van een plattegrond, waar het parcour op uitgestippeld was, moesten de scouts gaan boerengolven. De bal moest ook de heuvels op waardoor de bal regelmatig weer naar beneden rolde. Ook waren er scouts bij die het presteerden om de bal richting de vijver te slaan waardoor de bal (en ook een club) in de vijver belandde.
Een van de scouts is met blote voeten het ijskoude water ingelopen om de ballen te pakken. In de waterval moest de bal naar de andere kant geslagen worden. De waterval, waar je anders door heen kon lopen, was nu gevuld met water. Van iedere groep kwam de bal in het midden van het water in de waterval terecht. Gelukkige waren er sportieve scouts bij die wel door het ijskoude water wilde lopen om de ballen te pakken.
 
Na de boerengolf was er tijd om gezamenlijk te lunchen in de blokhut. 
Na de lunch moesten de scouts beginnen met koken. Lasagna stond op de planning. Het eten moest om half 6 klaar zijn zodat we meteen gezamenlijk konden eten, want om 6 uur moesten we richting Oosterbeek voor de Greppeltocht. Een team ging buiten alvast twee kampvuurtjes maken, die ze een week geleden geleerd hebben, om daar de Dutch oven op te zetten. Een ander team ging de tafels en stoelen klaarzetten en tafel dekken en weer een andere team ging de lasagna saus maken. Het werd al laat waardoor er geen tijd meer was om de Dutch oven te vullen met lasagna. Besloten werd om macaroni te halen, dat ging een stuk sneller en kon iedereen op tijd eten.
‘s Avonds was de Greppeltocht. De start vond plaats aan de Drielse Veer in Oosterbeek en de finish was op de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Oosterbeek. De animo was groot. Het weer werkte ook goed mee, het was wel koud maar dat mocht de pret niet drukken. Op de route waren ook 2 posten waarvan 1 post met warme chocolademelk voor de deelnemers.
 
Om 23.00 uur kwamen wij weer terug bij de blokhut. Gezellig voor de openhaard met warme chocolademelk erbij was het even napraten over de dag en de Greppeltocht. Voordat de scouts naar bed gingen, mochten ze nog hun schoen zetten voor de open haard, in de hoop dat ze nog wat lekkers kregen van de Sint en z’n Pieten. 
 
Zondagochtend heeft de leiding de scouts laten uitslapen. Zij hadden de scouts verrast met het wegwerken van de afwas van de dag ervoor. Ook hadden wij alvast het ontbijt voor iedereen klaar gezet en werden eieren met spek gebakken. Na het ontbijt zijn de scouts hun weekendspullen gaan inpakken en moest er schoongemaakt worden, daarna was er nog tijd over om met z’n allen gezellig te gaan voetballen.
 
Het was een zeer geslaagde weekendkamp en Greppeltocht!