Lief zijn diploma

Sinds twee weken openen wij de opkomst met de Welpenwet. Deze wet is onderdeel van een traditie binnen Scouting. In de wet staat dat we samen spelen, volhouden, onszelf en de ander respecteren, eerlijk zijn en goed zorgen voor de natuur.

Gisteren hebben we leuke spelletjes gespeeld gericht op samenwerken en lief zijn voor elkaar. Ook hebben we het uitgebreid over pesten gehad. Gelukkig waren alle welpen en de leiding het met elkaar eens dat pesten niet leuk is en dat wij dat ook niet meer gaan doen.

Ook hebben we gekeken hoeveel verschillende soorten diploma’s er zijn; zwemdiploma, basisschool diploma, veterstrik diploma, vlieg brevet etc maar geen diploma als je lief bent. Daarom hebben we allemaal een lief zijn diploma / certificaat voor elkaar gemaakt.

Ook Hebben we alle namen van junglebook geoefend door verschillende renspelletjes. Volgend jaar bestaat het Welpen thema binnen Scouting Nederland 100 jaar!

Het was een hele gezellige en leuke dag!