Scouts zomerkamp 2018

Deze week zijn de Scouts voor het eerst een hele week op zomerkamp! We kamperen op Scouting terrein “Het Naaldenveld” in Bentveld, vlakbij Zandvoort en Haarlem. Het thema is Back to Basic; tijdens het kamp kunnen de Scouts met spellen “Kastanjes” (onze heuse munteenheid) verdienen. Met deze Kastanjes kan van alles gekocht worden, van appel of snoepje, tot keuken of tent.

Tijdens het kamp vullen we de fotogalerij en het logboek aan.

Kampverslag
Zondag 8 juli (Demi)
Vandaag was de eerste dag. We begonnen zodra iedereen er was. DeeDee kwam ‘s avonds pas, omdat hij autopech had.

We begonnen met spellen om Kastanjes te krijgen. Daarna kregen we een blad waar opdrachten op staan waar we extra Kastanjes mee kunnen verdienen. Als avondeten hadden we pasta met een soort spinazie saus. ‘s Avonds hebben we een spannende escape room gedaan in het oude toilet gebouw. Beide patrouilles kwamen er binnen de tijd uit. Het was een best lastige escape room.

Maandag 9 juli (Koen)
De tweede dag hebben de valken luxe en de vossen normaal ontbeten.

Toen we eenmaal klaar waren met opruimen, zijn we naar Haarlem gefietst om een stadsspel te spelen. Tijdens het spel konden we opdrachten doen. Na het spel hebben we een half uur voor vrije tijd in het centrum gehad.

Na de vrije tijd zijn we boodschappen gaan doen. Met het boodschappen doen hadden we 12 euro per patrouille, waarmee we zelf mochten kiezen wat we wilden eten. Daarna zijn we terug gaan fietsen naar het kampterrein.

Op het kampterrein moesten we onze keukens in elkaar zetten en zelf gaan koken. De leiding vond blijkbaar een blik perziken heel erg grappig.

Toen we klaar waren met eten en opruimen, hebben we nog een soort Cluedo gedaan. De winnende patrouille kreeg extra Kastanjes. Na het avondspel hebben we met elkaar rond het kampvuur gezeten (zonder vuur). Toen hebben we Black Stories gespeeld. Hierna zijn we gaan slapen.

Dinsdag 10 juli (Anne)
We werden vanochtend gewekt door de leiding, maar we sliepen er gewoon doorheen. Het duurde dus nog wel even voordat we aangekleed het ontbijt konden ophalen. We ontbeten pannenkoeken “lekker”. Nadat we klaar waren met bakken, was het de vraag wat we gingen doen vandaag; dat bleef onduidelijk (we zouden gaan hiken, of zwemmen). Uiteindelijk werd het zwemmen. Voordat we de fietsen gingen pakken, moesten we nog palen tillen voor de nieuwe duurzame fietsenstalling van het terrein. Hier zijn we ongeveer een half uurtje mee bezig geweest. Nadat we de palen getild hadden, konden we eindelijk vertrekken naar het zwembad. 

We moesten een half uur fietsen naar het zwembad. We gingen naar binnen en zijn gaan omkleden. Toen konden we lekker zwemmen. We hebben lekker gezwommen en tikkertje gespeeld in het zwembad. Na het omkleden, gingen we terug naar het kampterrein. Toen mocht van elke patrouille één iemand mee boodschappen doen. Op het kampterrein bleek dat DeeDee verdwenen was. Uiteindelijk kwam hij rustig aanlopen, dus alles was goed. Toen gingen we aardappel pizza koken en eten. 

Daarna liepen we even naar de Scoutshop, die stond met een kraampje bij de ingang van het kampterrein (op dat moment was het nog steeds 0-0 tussen België en Frankrijk).

Na de Scoutshop, liepen we terug naar ons terrein. We hebben een toetje gegeten en daarna levend strategie gespeeld. Als dat nog niet genoeg was, hebben we daarna nog geweerwolfd; allemaal leuk!   

Na het weerwolven, was het tijd om te slapen en gingen we naar bed.

Woensdag 11 juli (Armand)
Vanmorgen werden we weer wakker gemaakt door de leiding, waarna we zijn gaan ontbijten. Het waren aardbei-Nutella-wentelteefjes. Tijdens het eten is de keuken van de vossen ingestort, omdat er een haring los was geschoten.

Na het ontbijt zijn we begonnen met het maken van brandertjes en lantaarntjes van conservenblikken. Omdat het code rood was, mochten we ze niet uittesten of gebruiken. Daarna gingen we lunchen. Na de lunch gingen we flessen ombouwen tot filters, die van vies water schoon water konden maken.

Na het maken van de waterfilters hebben we een ruilspel gespeeld. We kregen een appel en een ei. Deze moesten we ruilen voor ons eigen avondeten. Er waren alleen weinig mensen op het kampterrein, dus we moesten wel even zoeken naar mensen om mee te ruilen.

Toen we ons avondeten op hadden, gingen we met twee andere scouting groepen (heel wild) Hollandse Leeuwen spelen. Dat was heel leuk en toen we moesten gaan, wilden de meeste nog een ronde! Maar we moesten gaan.

Daarna zijn we nog een dropping gaan doen. We werden in het donker 8 km  ver gebracht. Doordat het donker was, waren de meeste Scouts bang. We liepen toen ook door een bos, waar het heel donker was. Doordat we het eng vonden, zijn we heel snel gaan lopen. Tot wel 8,5 km/h. De hele groep werd helemaal blij, toen we twee lantarenpalen zagen. Wanneer er een auto voorbij reed, werden ze helemaal hyped. Toen we bij de pauze-plek aankwamen,

Kregen we broodjes hamburger en moesten we weer doorlopen. We kwamen om half 2 ‘s nachts aan na de dropping. Toen zijn we gaan slapen.

Donderdag 12 juli (Hidde)
We werden vanochtend wakker gemaakt door Rik en Jelle. De leiding heeft een English Breakfast gemaakt voor ons, met roerbakei, bacon, de traditionele witte bonen met saus en een worstje. Daarna zijn we vrij snel in gaan pakken voor de hike door de Amsterdamse waterleidingduinen. De tocht was ongeveer 8 kilometer (We waren na 200 meter de weg al kwijt). 

Na de hike zijn we op een parkeerplaats bij Zandvoort gaan lunchen. Daarna zijn we een GPS-spel gaan doen in en rond Zandvoort, er waren coördinaten op een papier gezet met vragen erbij over de dingen bij het coördinaat, voor elk goed antwoord kregen we Kastanjes. Er was ook een wedstrijd; op een gegeven moment zouden we gebeld worden door Rik, en die zou zijn coördinaten geven. De patrouilles moesten zo snel mogelijk naar dat coördinaat lopen, wie als eerst kwam kreeg extra Kastanjes. De coördinaten waren (zoals verwacht) bij het strand, waar we vervolgens de rest van de middag bleven.

We gingen op het strand friet met een frikandel / kaassouflé / kroket eten, daarna zijn we naar het kampterrein gegaan. Daar hebben we nog een avondsnack gegeten, beschuit met aardbeien en een stuk appeltaart. Toen hebben we afwaswater gekregen met wasmiddel, en hebben we onze zwemkleding gewassen. Daarna zijn we lekker gaan slapen.

Vrijdag 13 juli (Els)
We werden wakker gemaakt om 9 uur, daarna moesten we ons ontbijt halen en dat was vandaag ei met bacon.

Later begonnen we met het programma, toen gingen we een fluitkoord maken. Dat duurde langer dan verwacht. De helft was al wel klaar, zij gingen op een zijl liggen en gingen toen lekker kletsen.

Toen iedereen klaar was met het fluitkoord, gingen we nog een potje weerwolven. Na het weerwolven begonnen we al met het opruimen van de kamptafels en de ene patrouille met de tent.

Als avondeten hadden we BBQ op een gas BBQ, omdat het nog steeds code rood (fase 2) was. En als toetje hadden we roomijs.

Vandaag hadden we de bonte avond en de leiding had vier optredens. Demi, Anne, DeeDee en Els hadden ook nog een optreden en gingen ook de grote inprovisatie show nadoen. Tijdens de bonte avond zagen we een vos op ons terrein.

Daarna gingen we slapen, meer dan de helft buiten op een zeil, omdat er dus al een tent was afgebroken. We vonden het wel spannend omdat er wel een half uurtje eerder een vos liep.

Dit was de dag van van vandaag.

Zaterdag 14 juli (de leiding)
We werden, zoals elke ochtend, weer vroeg wakker van de wekker van Rik.
Nadat we water hadden opgezet voor de koffie/thee en afwas, zagen we de kinderen langzaamaan wakker worden (dat was makkelijk te zien, aangezien ze op een zeil sliepen)

Toen ze eenmaal in onze ‘’kampvuur’’ cirkel zaten, konden we ontbijten. Vandaag hadden de kinderen keuze uit gekookt ei/roerei. Ook kregen ze er een croissantje en jus d’orange bij.
Daarna was het helaas tijd om weer in te pakken.
Ondanks dat iedereen (ja, zelfs de leiding) moe was, ging het inpakken en opruimen erg gemoedelijk. Misschien komt dat ook omdat we de restanten van de foerage store op de laatste tafel hadden gedeponeerd, en dat werd door de scouts zeer gewaardeerd.

Nadat alles naar de aanhanger was gebracht en Rik en Peter begonnen waren met het inpakken, liep Jelle met een paar scouts over het kampterrein om de laatste papiertjes etc. weg te halen.
Daarna was de sluiting. De scouts hadden het erg leuk gehad, zeker voor herhaling vatbaar!

We liepen met z’n allen naar voren. Gelukkig hadden de scouts nog een bolderkar kunnen ritselen bij de kampstaf (die zijn op wisseldag erg zeldzaam te verkrijgen) zodat ze daar al hun tassen op konden leggen.
Een voor een werden de kinderen opgehaald, op Els en DeeDee na, die konden lekker met ons meerijden.
Onderweg naar huis kreeg Jelle (en volgens mij de rest ook) nog zin in ijs, en toen we eenmaal de o’ zo geliefde gele M naast de snelweg zagen, konden we de verleiding niet weerstaan om een lekkere milkshake te halen.

Eenmaal bij de Frans Hals aangekomen werden we al opgewacht door de ouders van Els. Later kwam ook de vader van DeeDee erbij. Met die extra handjes hadden we de spullen zo opgeruimd, wat voor ons erg fijn was! Daarna was het voor ons ook tijd om naar huis te gaan en de nodige uurtjes slaap weer in te halen.
Fijne vakantie allemaal!
Jelle, Rik en Peter