Hemelvaartskamp 2017 Scouts

Ook dit jaar zijn de scouts met Hemelvaart op kamp geweest. Deze keer Overasselt!

We hebben leuk afwisselend programma gehad. Lees hieronder ons kampverslag!

Kampverslag
Op woensdagavond is de leiding vast vertrokken richting het kampterrein om de eerste dingen op te bouwen en voor te bereiden. Voor ├ęchte scouts vormt een slagboom uiteraard geen uitdaging (behalve het terugplaatsten dan). Op donderdagmiddag komen de scouts langzaam het terrein op, waarna we kunnen openen en het kamp officieel van start kan :).

Natuurlijk moet er per patrouille een tent opgezet worden en een keuken gepionierd worden. Terwijl de scouts druk bezig zijn met de kampopbouw, maakt de leiding langzaamaan voorbereidingen voor het avondeten. Lekker hoor, Mexicaanse lasagne uit de Dutch Oven! Wanneer alle ingredi├źnten op tafel liggen, lijkt het net alsof Jelle een winkeltje kan beginnen!

Na het eten spelen we nog wat spelletjes, waarna we nog een spannend avondspel in het donker spelen. Dan zit de eerste dag er alweer op en is het tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend wanneer de scouts wakker worden, staat het ontbijt al klaar. Natuurlijk moet er wel eerst gefoerageerd worden. Naast het ontbijt worden er ook lupa’s gemaakt voor later. Nadat de afwas is gedaan en de PL’s instructie hebben gehad, vertrekken de patrouilles om een geocache te gaan doen.

Terwijl de patrouilles druk aan het geocachen zijn heeft de leiding het maar zwaar! Na het geocachen hebben de scouts zeker een lekker ijsje verdiend. Voor het avondeten mogen de scouts vervolgens zelf bepalen wat ze willen eten en de boodschappen hier voor doen. Nog best wel lastig om dan met een bepaald budget uit te komen. `s Avonds volgt er nog een dropping, waarna ook de vrijdag tot een einde komt.

Op zaterdagochtend na het ontbijt krijgen de scouts een keuze; als ze willen, mogen ze de laatste nacht onder een zeiltje slapen. De voorwaarde is echter wel dat dan eerst de tent opgeruimd wordt. Wel makkelijk; kunnen we de grondzeilen alsnog gebruiken! Beide patrouilles bergen snel de tenten op en maken tweepoten om een zeil overheen te kunnen spannen.

`s Middags gaan we met de hele groep naar het zwembad. Natuurlijk moet de krokodil van de welpen ook mee. Spannend hoor, meerijden in zo’n legerauto! Na het zwemmen hebben we met de hele groep een BBQ en de bonte avond.

Na nog wat spelletjes gespeeld te hebben, is het tijd om onder de zelfgemaakte afdaken te geen slapen. Gaaf! ‘s Nachts breekt er echter noodweer los! De vele regen zorgt ervoor dat alles nat wordt! Gelukkig heeft de leiding nog wel de tent staan en passen we er allemaal (net) in. Matthijs blijft echter als een echte bikkel slapen onder het zeiltje. Dit resulteert later wel in een natte slaapzak.

Nadat de meeste spullen zijn opgeruimd is het tijd voor lunch. We gaan drabbelkoekjes bakken! Deze maak je met pannenkoekenbeslag, op kleine aluminium bakjes boven waxinelichtjes. Hartstikke leuk, snel gaat het alleen niet! Om het tempo er toch in te houden, wordt de rest van het beslag gebruikt om pannenkoeken mee te bakken.

Wanneer we net geluncht hebben, komen de eerste ouders al het terrein op en is het tijd om snel de laatste dingen in te pakken en moe en voldaan weer richting Arnhem te vertrekken.