Welpen – Home

welpenhome

 

Welkome bij de welpen! De welpen hebben elke zaterdag opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Dit mogen de welpen thuis vast niet

Vandaag met de welpen iets gedaan wat thuis totaal niet mag. We hebben de muur versiert met verf!

er zijn geen afbeeldingen gevonden


Welpen ontdekken het bos

Dit weekend zijn we met de welpen het bos gaan verkennen. We hebben een kikker, een pad, heel veel pissebedden en nog veel meer paddenstoelen gezien. De kinderen hebben ontdekt waar veel van de kleine dieren in het bos leven, en wat er allemaal kan gebeuren om en rond dode bomen. Het was een informatieve opkomst

er zijn geen afbeeldingen gevonden


Airborne wandeltocht

Eindelijk kon het weer, de airborne wandeltocht lopen. Traditiegetrouw liepen wij die weer mee. 

De welpen liepen de 10 km, de scouts liepen de 15 en de explorers daagden zichzelf uit door de 25 km te gaan lopen. 


Welpenkamp zomer 2021

Dit jaar gingen de Welpen voor het eerst op een heus zomerkamp, maar in plaats van een ontspannen reis per vliegtuig strandde alle welpen op een onbewoond eiland. Aan de welpen de opdracht om een manier te vinden om van het eiland af te komen.

Tijdens de verschillende activiteiten konden de welpen stukken van de kaart vinden terwijl ze ook werkten om in leven te blijven op het eiland. De eerste avond werd er een smokkelspel gedaan waarbij er gefoerageerd moest worden op het eiland en eten gesmokkeld moest worden door de zee. Er lagen echter haaien op de loer die maar wat graag een lichaamsdeel lustten, gelukkig hebben alle welpen het er heelhuids afgebracht.

De dag daarna waren de welpen druk bezig om door een spinnenweb te kruipen om zo bij een ander deel van het eiland te komen. Als je het spinnenweb echter aanraakte, en het belletje afging, kwam de spin tevoorschijn om je op te eten. Dezelfde dag kon er, na het koken en afwassen, gesherkaand worden bij het kampvuur.

Na nog een nachtje lekker kamperen in de tent was het tijd voor de hike op dag drie die gelopen werd aan de hand van een schatkaart die de welpen hadden gevonden. Na lang zoeken, en een paar keer verkeerd lopen, kwamen de welpen aan op een vlakte waar ze de schat vonden en ze terug naar het kampterrein liepen.

Eenmaal terug bij het kamp werd de schat verdeeld. Later op de middag werd er ook geprobeerd om flessenpost te versturen door middel van een echte waterraket. De post kwam helaas niet ver, maar iedereen kreeg wel een gratis douche.

Aan het einde van de middag was er een barbecue en werd de laatste avond door sommigen doorgebracht met lang kletsen tot diep in de nacht voordat de volgende ochtend de welpen de boot (niet) vonden en terug konden varen naar huis.

Al met al een heerlijk kamp, waar we met z’n allen lekker konden spelen, afwassen en lanterfanteren.
Wanneer gaan we weer?


Wat is het heerlijk samen spelen

Vandaag mochten we weer heerlijk naar buiten! En wat was het een lekker weer om rond te rennen.

Helaas was er wel een te kort aan wc papier dus dat moest eerst netjes onderling verdeeld worden. Baloe had alleen niet verteld dat we daarna per gepakt stukje wc papier iets over onszelf moesten vertellen. Sommige kinderen moesten heel veel vertellen terwijl anderen alleen hun naam mochten zeggen

Daarna deden we ook nog een spel waarbij we in de knoop en uit de knoop raakten, en hebben we geoefend met onze concentratie vaardigheden met een stokkenspel. Ook werd er gestaan op en gevallen van krukjes tijdens de krukjes estafette. Na een lekker glas limo kwam de leiding er achter dat het eigenlijk al heel laat was en mochten we nog even vrij spelen. Een paar kinderen maakten vuur en anderen speelden met de bal.

Het was weer een leuke dag. Tot volgende week!


Oudere posts »
Afmelden opkomst

    Voor- en achternaam

    Datum

    Reden

    Welpen agenda